Tamari soja sos bez glutena 250ml Kikkoman

550 RSD

Tamari soja sos bez glutena 250ml Kikkoman

Prirodno fermentisani Kikkoman soja sos Tamari – bez glutena.

Tamari sos sadrži pravo bogatstvo aminokiselina, odličan je izvor proteina i mikroorganizama koji pomažu varenje. Enzimi koji deluju u procesu fermentacije stvaraju ugodan miris i ukus.

Uz to omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šečere i ako izvrši neophodne hemijske procese za što bolju apsorpciju hrane.

Rezultat je poboljšana krvna slika i poboljšano opšte stanje organizma. Ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe koje pate od celijakije.

  • Tamari sos je fermentisan sos napravljen.
  • Mnogo je cenjeniji od šoju sosa zbog svoje specifične oporosti.
  • Pravi se od tečnosti koja ističe iz sojinih zrna prilikom fermentacije misa ( miso pasta je namirnica koja se sprema na specijalan način od sojinih zrna posebnim postupkom fermentacije u trajanju od nekoliko godina).
  • Iako je sličnog ukusa i izgleda kao šoju sos, tamari ima mnogo jači, oštriji i bogatiji ukus.
  • Veoma je kvalitetan proteinski začin.
  • Dodaje se u supe, variva, kuvane žitarice i salate.

Sastav:

voda, soja, kuhinjska so, alkoholno sirće.

Nutritivna vrednost na 100ml :

Energetska vrednost  240kJ / 57kcal

Masti 0g

Ugljeni hidrati 2,0g

od toga:

Šećeri 0g

Proteini 10g

So 16,4g

Pakovanje 250ml Kikkoman

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top