Tamari soja sos Mitoku 200ml

470 RSD

Tamari je taman, ukusom bogat soja sos .

Tamari soja sos Mitoku 200ml

Tamari soja sos Mitoku je proizvod zanatske radionice Minimaguri Aoki Jaemon.To je taman, ukusom bogat soja sos koji se pravi osamnaestomesečnom fermentacijom zrna soje.On nastaje kao nus-produkt pri proizvodnji sojinog misoa.

Čista soja, voda i morska so uz prisustvo mikroorganizama fermentišu 2-3 godine: Gusta masa se spušta na dno a uljasta tečnost prepuna enzima, proteina, gvožđa, kalcijuma i natrijuma ostaje na površini. Ona se filtrira i pasterizuje. Tako se dobija tamari sos od soje vrhunskog kvaliteta i divnog ukusa.

Koristi pri kuvanju i daje jelu divan slankast ukus koji posebno vole deca.

Kako je proces proizvodnje tamarija dugotrajan i skup, proizvod koji se na kraju dobija je koncentrovan i dragocen i pri primeni dovoljno je koristiti male količine.

Za razliku od šoju sosa koji deo ukusa duguje alkoholima koji se procesom fermentacije prirodno oslobađaju iz žita, ukus tamaria potiče iz obilja amino kiselina koje se izdvajaju iz proteina soje.

Amino kiseline ne isparavaju kao alkoholi tako da je tamari sos pogodan za sva duža kuvanja. Enzimi koji deluju u procesu fermentacije soja sosa stvaraju ugodan miris i ukus a uz to omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šečere i ako izvrši neophodne hemijske procese za što bolju apsorpciju hrane.

Rezultat je poboljšana krvna slika i poboljšano opšte stanje organizma. Ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe koje pate od celijakije.

Začini i ukrasi veoma su važni u uravnoteženju obroka kao celine. Oni daju boju i ulepšavaju, stimulišu ukus i dopuštaju nam slobodu u prilagođavanje svakog jela za sebe. Ako niste znali, začini se mogu upotrebljavati i u lečenju.

Glavna razlika između soja i tamari sosa je u njihovom poreklu. Soja sos nastao je u Kini, a potem se proširio i na ostale azijske zemlje.

Kombinovanje sa jelima :

Nešto tamniji i jačeg je ukusa od običnog soja sosa, pa je zbog toga idealan uz vasabi i suši. Običan soja sos bolje će se slagati sa kompleksnijim jelima azijske kuhinje i neće preovladati druge ukuse, tako da će svi lepo doći do izražaja.

Sastav:

soja, izvorska voda, pšenica i morska so.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska Vrednost Kcal 84

Energetska Vrednost KJ 351

Masti 0.3g

mononezasićene masti og

polinezasićene masti og

Zasićene masti 0g

Ugljeni hidrati 8g

Šećeri 0g

Vlakna og

Proteini 11g

Pakovanje 200ml Mitoku

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top