Ulje Geranijuma 10ml Eterra

690 RSD

Ulje geranijuma se dodaje u kreme, ulja za sunčanje i tonike za lice za skupljanje proširenih pora i mladalački izgled kože.

Ulje geranijuma, dobijeno parnom destilacijom biljke geranijum, predstavlja jedno od najcenjenijih prirodnih sredstava za očuvanje zdravlja kože i rešavanje raznih zdravstvenih problema.

Geranijum je zeljasta i višegodišnja, pripada porodici zdravca i može porasti do visine od oko 40 cm. Njeno mirisno ulje često se upoređuje sa mirisom skupljeg ružinog ulja, što ukazuje na njegovu izuzetnu aromatičnu moć.

Ono što čini ulje geraniuma tako dragocenim su njegova brojna svojstva i koristi po zdravlje.

Sa svojim antifungalnim, antiinflamatornim, antikancerogenim, antidepresivnim, antibakterijskim, antioksidativnim, antiseptičkim i antidijabetičkim delovanjem. Ovo ulje nalazi široku primenu u različitim industrijama, uključujući kozmetiku, aromaterapiju, farmaciju i prehrambenu industriju.

Jedna od glavnih koristi ulja geranijuma je njegova sposobnost regulacije proizvodnje sebuma, čime se čini korisnim i za suvu i za masnu kožu.

Takođe, poboljšava cirkulaciju krvi i rad limfnog sistema, što ga čini efikasnim sredstvom u borbi protiv celulita i drugih problema vezanih za cirkulaciju.

Pored fizičkih koristi, geranijum ima i pozitivan uticaj na mentalno i emocionalno zdravlje. Njegov prijatan miris podstiče osećaj harmonije, smiruje i opušta, te ima antidepresivno dejstvo.

U kozmetičkoj primeni, ulje geranijuma se koristi za revitalizaciju kože, tretiranje akni, masne kože, ekcema, strija i herpesa. Takođe je korisno u smanjenju bora i hidrataciji kože tela.

Važno je napomenuti da se pre upotrebe na koži, etarska ulja trebaju razrediti u baznim uljima poput bademovog, kokosovog ili maslinovog ulja, kako bi se izbegle iritacije.

Osim toga, ovo ulje može se koristiti za zaštitu od insekata, umirenje svraba od ujeda. Dodaje se u kreme i tonike za lice radi sužavanja pora i očuvanja mladolikog izgleda kože.

U kombinaciji sa pravilnom primenom i razređivanjem, ovo ulje postaje svestrano sredstvo za negu kože i očuvanje opšteg zdravlja, pružajući brojne benefite kako fizičkom, tako i mentalnom blagostanju.

Pakovanje 10ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top