Džem od šipurka sa stevijom bez glutena 220g
Džem od šipurka sa stevijom je proizvod snižene energetske vrednosti. Sadrži 30% manje kalorija u odnosu na tradicionalni džem, zahvaljujući zaslađivaču dobijenom iz biljke stevije. Pogodan za dijabetičare i osobe sa intolerakcijom na gluten.
Pored vitamina C, šipurak sadrži i druge vitamine i minerale pa se koristi i za lečenje drugih oboljenja. Bitno je napomenuti da je vitamin C prilično nestabilan iako se kuvanjem ploda šipurka on ne gubi i dugo ostaje prisutan i stabilan u proizvodima .
Šipurak sadrži i provitamin A, zatim vitamine iz B grupe, vitamin K, vitamin P, PP, B2 itd…
U plodu šipurka pored nabrojanih vitamina i velikog broja minerala nalaze se još i:
- Voćni šećeri od 10-22%
- Belančevina oko 4%
- Izuzetno mali procenat masnoća, svega 05-07%
- Pektina oko 25%
Pored vitamina sadrži i menerale. Bogat je gvožđem i kalijumom, zatim fosforom, natrijumom, sumporom i magnezijumom.
- Pasterizovano
- Bez dodataka konzervansa, boja i aroma
- Bez glutena
- Bez alergena.
Sastav:
Pire od šipurka, fruktoza (18%), sredstvo za želiranje ( pektin ), limunska kiselina, antioksidans (askorbinska kiselina ), zaslađivač ( steviol ) glikozid. Proizvedeno od min 80g voća na 100g gotovog proizvoda.
Napomena:
Čuvati na temperaturi od 15-25 C i tamnom mestu.
Nakon otvaranja čuvati u frižideru i upotrebiti u roku od 7 dana.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska vrednost 600 kj/141 kcal
Proteini 1g
Ugljeni hidrati 33g
Od kojih šećeri 23g
Masti 0g
Od čega zasićene <0.15g
Vlakna 1g
Natrijum 0g
Cena se redovno ažurira