Stevija

Želite li zasladiti svoj život na zdrav način? Stevija je pravi izbor za vas!

Stevija je prirodni zaslađivač koji nudi slatki ukus bez dodatnih kalorija, što je savršeno za one koji su na redukcionom režimu ishrane ili imaju dijabetes. Uz steviju, možete uživati u slatkim trenucima bez brige o podizanju nivoa insulina u krvi.

Jedno istraživanje iz 2010. godine pokazalo je da stevija može značajno smanjiti nivo insulina i glukoze kod osoba sa viškom kilograma, dok su istovremeno imali osećaj sitosti.

Ovo je posebno korisno za osobe koje paze na težinu ili imaju dijabetes.

Šta čini steviju boljim izborom za dijabetičare od rafinisanog belog šećera?

Stevia ima izuzetno visok nivo koncentrisane slasti, zahvaljujući steviol-glikozidima koji su i do 300 puta slađi od običnog belog šećera.

Osim toga, stevia je bogata vitaminima (A, C, E, kompleksom B vitamina) i mineralima (kalcijum, kalijum, magnezijum, gvožđe, cink, hrom), pružajući vam dodatne nutritivne benefite.

Stevija je takođe bogata etarskim uljima i ima visoku nutritivnu vrednost, doprinoseći celokupnom zdravlju organizma.

Ono što je posebno važno jeste to što stevija ima glikemijski indeks nula, što znači da se drugačije razlaže u organizmu u poređenju sa običnim ugljenim hidratima. To je posebno korisno za osobe sa dijabetesom, jer ne povećava nivo šećera u krvi.

Uz umereno konzumiranje, stevije ne samo da kontroliše nivo šećera u krvi, već i blagotvorno deluje na ceo organizam, pružajući vam slatke trenutke bez bojazni.

Budite sigurni da ste napravili pravi izbor za svoje zdravlje i zadovoljstvo sa Stevija zaslađivačem!

Hvala vam na interesovanju za naš proizvod.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top