Čaga

Čaga gljiva poseduje snažno antikancerogeno dejstvo. Poboljšava fizičku izdržljivost, smanjuje upale, prirodno jača imuni. Vekovima se koristi kao prirodno sredstvo za tretiranje različitih oboljenja i poremećaja u ljudskom organizmu. Ono što se kod nje najviše ističe i razlog zbog kojeg se toliko vrednuje jeste njena univerzalna primena.

Pre svega, elementi iz čage direktno utiču na jačanje i stabilizaciju imunološkog sistema čoveka.

Podstiču ga da brže detektuje potencijalne pretnje za zdravlje i da ih eliminiše u najkraćem roku. Pozitivan efektat čage je najčešće vidljiv u borbi protiv virusa i parazita. Preporučuje se i za kardiovaskularni sistem. Istovremeno, njeni sastojci smanjuju nivo holesterola i glukoze u krvotoku.

Čaga ’’Crno zlato’’ podstiče detoksikaciju jetre, leči bronhitis i održava digestivni trakt u što boljem stanju.

Primena se pokazala kao dragocena i kod tretmana oštećenja kože koja su nastala zbog dugoročnog izlaganja jakoj sunčevoj svetlosti. Prirodni lek protiv bolova. Ono što vredi napomenuti jeste i njena korist za pacijente obolele od raka tokom primanja hemoterapije.

Lekoviti sastojci:

U svom sastavu čaga sadrži superoksid dismutazu, odnosno proteinski enzim koji ubrzava tok lečenja, održava telo vitalnim i usporava proces starenja. Od vitamina, u čagi se mogu naći B1, B2, B3 i D2. Minerali iz ove gljive su veoma značajni za naš organizam, a tu se ubrajaju magnezijum, bakar, kalijum, selen, kalcijum, cink i mnogi drugi.

Poseduje oko 200 vrsta fitonutrijenata.

Najpoznatiji među njima jesu polisaharidi, betulinska kiselina, melanin i beta glukan. Polisaharide ljudsko telo koristi kao izvore energije. Betulinska kiselina ublažava postojeće upale i bori se protiv uzročnika infekcija. Melanin doprinosi zdravlju kože, kose i očiju.

Čaga u sebi ima veoma malo kalorija i visok procenat lako svarljivih vlakana, a šećeri i lipidi nisu prisutni.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top