Ruska Čaga u prahu 15 kesica

1.550 RSD

Ruska Čaga u prahu 15 kesica

Ruska Carska Čaga u prahu, uz dodatak vitamina C i mikroelemenata cinka i selena, deluje antioksidativno i doprinosi očuvanju imuniteta i smanjenju virusnih infekcija.

Čaga raste kao gljiva parazit najčešće na drvetu breze ili bresta. Primenjuje se već nekoliko hiljada godina u tradicionalnoj ruskoj i kineskoj medicini za lečenje tumora, virusnih i bakterijskih infekcija, dijabetesa, reumatoidnog artritisa, kognitivnih sposobnosti pamćenja, kao i za opšte podmlađivanje organizma ,usporavanje starosti ,održavanje vitalnosti organizma.

Gljiva dostiže ogromnu veličinu zahvaljujući hranljivim materijama koje uzima iz brezove kore, a koje su nama potrebne za pravilno funkcionisanje organizma.

Čaga gljiva je bogata organskim kiselinama, Magnezijumom, Kalijumom i Manganom koji su neophodni za normalno funkcionisanje organizma.

Svojim raznovrsnim sastojcima, čaga podstiče i funkcionisanje enzimnog sistema ljudskog tela. Bogatstvo Magnezijumom i Kalijumom delotvorno je pri tretmanu edema a isto tako reguliše i rad srca. Mangan, koji je takođe u obilju zastupljen, reguliše rad enzimnog sistem organizma.

Posebno je dragocen pepeo čage koji sadrži okside Aluminijuma, Gvoždja, Silicijuma, Kalijuma, Magnezijuma, Bakra, Mangana, Cinka, i Natrijuma.

U ovoj izuzetnoj gljivi nalaze se i za organizam neophodni, Oksalna, Sirċetna i Mravlja kiselina. Čagini sastojci Magnezijum, Kalijum i Bakar, zajedno sa zastupljenim kiselinama učvršċuje krvne sudove i čini ih glatkim. Takođe, poseduje i veoma jako antibakterijsko dejstvo.

Čaga pomaže u održavanju zdravstvene prirodne ravnoteže, korisnicima daje mladolikost, vitalnost i jača imunitet.

Uvom sastavu ima fenole, triterpene, polisaharide, betulinsku kiselinu, beta glukan i dr. Zahvaljujući tome se smatra jednim od najmoćnijih sredstva za borbu protiv stresa, koji uzrokuje mnoge bolesti i neravnoteže u organizmu.

Najjači poznati antioksidans. Biljke poput aronije i godži bobica nisu joj ni blizu po antioksidativnim vrednostima. Normalizuje metabolizam i lekovito deluje na sve organe dostupna je u obliku praha, tableta, krem balzama… Dijetetski suplement sa posebno osmišljenom formulom koji se preporučuje kod pojačane izloženosti stresu.

Čaga u prahu uz dodatak vitamina C i mikroelemenata cinka i selena, deluje antioksidativno i doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema.

Pre svega, elementi iz čage direktno utiču na jačanje i stabilizaciju imunološkog sistema čoveka. Podstiču ga da brže detektuje potencijalne pretnje za zdravlje i da ih eliminiše u najkraćem roku. Pozitivan efektat je najčešće vidljiv u borbi protiv virusa i parazita.

Rusku čagu preporučuju i za kardiovaskularni sistem. Istovremeno, njeni sastojci smanjuju nivo holesterola i glukoze u krvotoku. ’’Crno zlato’’ podstiče detoksikaciju jetre, leči bronhitis i održava digestivni trakt u što boljem stanju.

Primena čage se pokazala kao dragocena i kod tretmana oštećenja kože koja su nastala zbog dugoročnog izlaganja jakoj sunčevoj svetlosti. Izuzetna kao prirodni lek protiv bolova. Ono što vredi napomenuti jeste i korist čage za pacijente obolele od raka tokom primanja hemoterapije.

Lekovito dejstvo čage:

 • antikancerogeno dejstvo
 • antivirusno i antibakterijsko dejstvo
 • usporava starenje
 • preporučuje se licima izloženim stresu
 • podiže vitalnosti energetsku vrednost organizma
 • podrška imunitetu i opštem zdravstvenom stanju
 • reguliše metabolizam, pozitivno utiče na graničnu vrednost dijabetesa

Nutritivni sastav:

 • suvi ekstrat čage (Inonotus obliquus) 500 mg
 • Vitamin C (L-askorbinska kiselina) 100 mg
 • Cink (cink oksid) 15 mg
 • Selen (natrijum selenit) 0,1mg

Upotreba:

1 kesicu praha dnevno razmutiti u čaši vode i popiti. Nakon korišćenja 3 meseca jedan mesec napraviti pauzu.

Pakovanje:

15 kesica

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top