Epsom soli

Kupka sa Epsom soli pruža pouzdano olakšanje od stresa.

Zašto treba koristiti epsom soli ?

Ove soli se koriste za opuštanje mišića, smanjenje bolova u zglobovima i mišićima, kao i za detoksikaciju organizma. Posebno su korisne za trudnice koje imaju oticanje nogu, a mogu se prilagoditi i za kupke male dece.

Takođe se koriste kao inhalatori za ispiranje nosa i ublažavanje simptoma prehlade, sinusne upale i upale grla. Pomažu kod reumatoidnog artritisa i izvlače toksine iz tela kroz proces reverzne osmoze.

Ove soli mogu da pomognu u detoksikaciji organizma od toksina izazvanih pesticidima u hrani, rentgenskim zracima, antiperspirantima i lekovima. Takođe se koriste za čišćenje lica, tela, olakšavanje hemoroida, smanjenje otoka zglobova i poboljšanje koncentracije i sna.

Korišćenjem Epsom soli možete obezbediti više energije i osvežiti organizam.

Ovakvi tretmani mogu značajno smanjiti oticanje lica uzrokovano nedostatkom sna ili sporijim metabolizmom, uz blage kružne pokrete koji podstiču limfnu cirkulaciju i smanjuju rizik od aktiviranja neželjenih okidača.

Epsom so, poznata i kao magnezijum sulfat, predstavlja mineralni spoj koji se često koristi u medicini i kozmetici zbog svojih raznovrsnih koristi po zdravlje. Iako se naziva „so“, epsom so u stvari nije uobičajena kuhinjska so koja se koristi za začinjavanje hrane, već je supstanca koja se rastvara u vodi, pružajući različite koristi po telo i um.

Jedna od najčešćih primena epsom soli je u obliku kupki za opuštanje mišića i smanjenje stresa.

Dodavanjem ove soli u toplu kupku, magnezijum se apsorbuje kroz kožu, pružajući olakšanje od napetosti mišića i poboljšavajući opštu dobrobit. Osim toga, epsom so se često koristi za tretiranje upala zglobova i mišića, kao i za ublažavanje bolova u ovim područjima.

Pored toga, epsom so se koristi i za detoksikaciju tela.

Magnezijum sulfat u epsom soli pomaže u izvlačenju toksina iz tela, čime se poboljšava funkcija jetre i digestivnog sistema. Mnogi ljudi takođe koriste epsom sol za čišćenje kože, posebno lica, kako bi se oslobodili nečistoća i viška masnoće.

Zbog svojih brojnih koristi po zdravlje, epsom so je postala popularan dodatak u mnogim kozmetičkim proizvodima, poput kupki za telo, losiona i krema za negu kože.

Ova višenamenska supstanca pruža ne samo fizičko olakšanje, već i osećaj opuštanja i blagostanja, čineći je omiljenim izborom za mnoge ljude koji žele da unesu dodatnu negu u svoju svakodnevnu rutinu.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top