Epsom soli Shirko 600g

790 RSD

Epsom soli svojim alkalnim dejstvom pomaže kod reume i artritisa i izvlače otrove iz organizma.

Epsom soli predstavljaju potpuno prirodni mineralni proizvod obogaćen eteričnim uljima Eukaliptusa i Mente.

Soli za kupanje nude širok spektar koristi za vaše telo, pružajući efikasnu pomoć u detoksikaciji organizma od različitih toksina, uključujući one izazvane pesticidima u hrani, izlaganjem rendgenskim zracima, korišćenjem antiperspiranata i lekovima.

Soli za kupanje sastavljene od magnezijum sulfata predstavljaju prirodni mineral koji, iako nije pogodan za oralnu upotrebu. Donose nam brojne benefite kroz njihovo korišćenje u tretmanima za lice, telo i čak rešavanje problema kao što su hemoroidi, otoci zglobova i reuma.

Mnogi proizvodi za negu i šminka sadrže štetne supstance poput kancerogenih materija i hormonskih disruptora.

Može biti korisna u detoksikaciji lica, pružajući osveženje koži i olakšavajući oticanje i napetost, bilo da je uzrokovan nedostatkom sna ili sporijim metabolizmom.

Nakon korišćenja Epsom kupki, koža postaje obnovljena, meka i elastična, a koristi se i za uklanjanje celulita.

Ove kupke mogu biti od pomoći i trudnicama i gojaznim osobama u smanjenju otoka i nelagodnosti u nogama i zglobovima.

Uzimajući u obzir sve ove koristi, ne iznenađuje što su Epsom soli postale popularan način za oslobađanje od stresa, smanjenje bolova izazvanih zapaljenjem, i poboljšanje opšteg stanja organizma, čineći ih izvanrednim prirodnim sredstvom za očuvanje zdravlja i blagostanja.

Za optimalne rezultate, preporučuje se dodavanje Epsom soli u toplu kupku i uživanje u njoj najmanje 20 minuta.

Tokom tog vremena, koža će apsorbovati minerale iz soli, čisteći se od toksina i dubinski hidrirajući se. Nakon kupke, preporučuje se ispiranje pod tušem kako bi se uklonili ostaci soli sa kože.

Takođe je važno hidrirati se nakon tretmana kako biste nadoknadili izgubljene tečnosti i osećali se osveženo i revitalizovano.

Budući da Epsom soli sadrži eterična ulja Eukaliptusa i Mente, tretmani kupkama takođe mogu pružiti dodatne beneficije za disajne puteve, pružajući olakšanje kod prehlade, kašlja i začepljenog nosa.

Sastav:

Magnezijum sulfat – Epsom so za kupanje (Gorka so) je 100% prirodni mineral ali nije pogodan za jelo.

Upotreba:

Epsom i zaštita od zračenja

Dodajte pola šolje epsom soli i jednu šolju sode bikarbone u kadu sa toplom vodom. Ova kupka može pomoći u sprečavanju posledica zračenja iz različitih izvora, uključujući rentgenske snimke i terapiju zračenjem kod lečenja raka.

Drugi načini korišćenja epsom soli

Korišćenje inhalacija isparenja epsom soli, rastvorenih u vreloj izvorskoj vodi, može biti od pomoći astmatičarima, s obzirom na to da smanjuje inflamaciju vazdušnih prolaza i olakšava normalan protok vazduha. Ova metoda takođe može pomoći u olabavljivanju sluzi u plućima, što može povećati produktivnost iskašljavanja.

Topli vodeni rastvor epsom soli može se primeniti lokalno na artritične zglobove, što može smanjiti oticanje i ukočenost okolnih mišića, pružajući značajno olakšanje. Ova terapija može biti posebno korisna za osobe koje pate od artritisa.

Pakovanje 600g Shirko

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top