Epsom soli Shirko 600g

680 RSD

Epsom soli svojim alkalnim dejstvom pomaže kod reume i artritisa i izvlače otrove iz organizma.

Epsom soli Shirko 600g

Epsom soli za kupanje Shirko je 100% prirodni mineral, eterična ulja Eucalyptus i Mentha-e 100% prirodana.Epsom kupka će vam povoći da očistite organizam od toksina izazvanih pesticidima u hrani, rentgena, antiperspiranata, lekova.

Kancerogene supstance i supstance koje ometaju rad hormona često se nalaze i u maskarama, senkama, ruževima za usne, ajlajnerima…

Ako želite da detoksikujete lice, natopite obilno vunenu rukavicu toplim rastvorom i izvorske vode u koju stavljate epsom soli za kupanje i držite na licu što duže.

Otečeno lice usled neprospavanih noći ili sporijeg metabolizma možete ovim hipertoničnim tretmanima znatno osloboditi od nagomilanih ustajalih tečnosti. Poželjni su i blagi, kružni pokreti koji bi pospešili limfnu cirkulaciju. Tim postupcima umanjujete rizik da neki nepoželjni okidač proradi.

Magnezijum sulfat Epsom soli za kupanje (Gorka so) je 100% prirodni mineral ali nije pogodan za oralnu upotrebu.

Detoksikujte lice, telo i rešite se hemoroida, oticanja zglobova i reume, poboljšajte koncentraciju i san. Obezbedite Vašem organizmu više energije i svežine. Svojim alkalnim dejstvom pomaže kod reume i artritisa i izvlače otrove iz organizma jer  aktiviraju proces reverzne osmoze i kroz nju uklanjaju toksine iz tela.

Nakon tretmana Vaša koža će biti podmlađena, mekša i elastičnija. Za uklanjanje celulita. Ublažava oticanje nogu i zglobova kod trudnica i gojaznih osoba. Znatno smanjuje hemoroide.

Kupka pouzdano oslobađa od stresa, smanjuje bol izazvan zapaljenjima, kod reume i artritisa. Za detoksikaciju organizma od: nikotina, smoga, loše ishrane, zračenja ekrana, rendgena, mobilnog.

Kupke:

Ako sipate so u toplu vodu vi ste u stvari napravili termomineralnu kupku i možete koristiti njena termička, mineralna, inhalatorna i mehanička dejstva. Takva voda brzo prolazi kroz kožu noseći minerale koji se deponuju u epidermalnom sloju kože. Organizam će te minerale resorbovati (upiti) iz epidermalnog sloja za 24 sata.

Inhalacija takvih termo kupki višestruko nadmašuje perkutanu apsorpciju što bi trebalo da koriste ljudi sa bolesnim plućima. Mehanizmi delovanja ovih termomineralnih kupki se u vidu nadražaja prenose neurohumoralnim putem na organe i sisteme u telu stvarajući acetilhonin, histamin, serotonin i druge bioaktivne materije koje su nam neophodne.

Epsom kupka ima specijalne, stimulativne efekte i na mezenhim (vezivno tkivo ).

Sumpor koji se tu nalazi u vidu sulfatnih jona slabi alergijsku reakciju, a ima i keratolitičko delovanje na koži, što veoma dobro znaju i koriste profesionalni kozmetičari.

Oticanje nogu i zglobova javlja se u glavnom zbog povećanog prisustva tečnosti tokom druge polovine trudnoće. Potapanje nogu u posudu sa toplom vodom i pola šolice  soli može pomoći u smanjenju otoka i olakšanju bolova.

Pakovanje 600g Shirko

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top