Una de Gato ( mačija kandža ) Nuestra 60 kapsula

2.090 RSD

Mačija kandža (una de gato, cat’s claw) danas se najviše koristi za stimulaciju imuniteta i kao protivupalno sredstvo.

Una de Gato ( mačija kandža ) Nuestra 60 kapsula

Mačija kandža (una de gato, cat’s claw) danas se najviše koristi za stimulaciju imuniteta i kao protivupalno sredstvo. Istraživanja u poslednjih nekoliko decenija su i potvrdila ovakvo dejstvo.

Takođe, pokazala se efikasnom u tretmanu artritisa, reumatizma, divertikulitisa, gastritisa, Hronove bolesti, dizenterije i čireva. Neka istraživanja su pokazala korisne efekte mačje kandže kod leukemije.

Postoje dve vrste mačje kandže, Uncaria tomentosa –koja je više istražena medicinski i dokazano je da deluje imunomodulatorno i Uncaria guanensis –koja se više koristi kod osteoartritisa. Prema nekim istraživanjima postoje dva hemotipa Uncaria tomentosa-e, koji ispoljavaju različita dejstva.

Tradicionalno narodi Južne Amerike koriste mačju kandžu kod:

artritisa, raka, fibromialgije, lupusa, respiratornih infekcija, alergija, astme, reumatizma, virusnih infekcija, divertikulitisa, kolitisa, menstrualnih problema, kod dijabetesa, parazita, kandide i drugih gljivičnih infekcija, gastritisa, čireva, Kronove bolesti, hemoroida, herpes, AIDS, ciroze, hroničnog umora, multiple skleroze, i za lakše podnešenje zračenja i hemoterapije.

Mačja kandža (cat’s claw, Uncaria tomenosa) je južnoamerička biljka, koja se najčešće koristi kod hroničnih inflamatornih oboljenja i kao imunomodulator.

Posebno je poznata njena upotreba kod osteoartritisa i reumatoidnog artritisa. Ustanovljeno je da smanjuje bol kod osteoartritisa kolena i dovodi do povećanja pokretljivosti. Pošto dovodi do smanjenja upalnih procesa izuzetno je korisna i kod reumatoidnog artritisa,.

Inflamatorna oboljenja

Koristi se i kod različitih inflamatornih oboljenja digestivnog trakta kao što su: divertikulitis, kolitis, gastritis, hemoroidi. Mačja kandža se primenjuje i kod hroničnog umora, za zarastanje rana, kod parazita, Alchajmerove bolesti, astme, polenske kijavice… Smatra se da mačja kandža sadrži lekovite supstance koje utiču na imuni sistem, sprečava razvoj kancerogenih ćelija i zaustavlja virusna oboljenja.

Imunostimulativno i antikancerogeno dejstvo

Naučnim istraživanjima je potvrđeno da mačja kandža deluje anti-kancerogeno i da stimuliše imuni odgovor. Dokazano je brojne fitohemikalije iz mačje kandže deluju na podizanje imuniteta.

Mačja kandža stimuliše proces fagocitoze, u kome imuni sistem uništava oštećene, zaražene ili mutirane ćelije. Mačja kandža poboljšava imunitet i kod pacijenata koji parte od malignih oboljenja, sprečava nastanak mutacija i deluje antiviralno. A pošto smanjuje neželjena dejstva hemoterapije i zračne terapije, ima i indicija da je korisno uzimati je tokom ovih terapija protiv raka.

Antivirusno dejstvo

Mačja kandža se koristi i kod virusnih infekcija kao što su neke vrste boginja, prehlade, infekcije virusom herpesa, AIDS-a…

Neke komponente iz mačje kandže deluju i na smanjenje krvnog pritiska, poboljšanje cirkulacije i sprečavanje nastanka krvnih ugrušaka.

Način upotrebe:

2×1 kapsula dnevno. U slučaju ekstremnog pada imuniteta 2×2 kaspule dnevno. Može da se pije na prazan stomak. Piti sa vodom.

Preporuka:

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Može negativno da utiče na začeće ploda. Pauzu je poželjno napraviti nakon dva meseca terapije.

Mačija kandža 60 kapsula Nuestra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top