Intimna nega prirodnim putem

Prirodni preparati namenjeni za higijenu intimnog područja i dodatnu zaštitu od genitalnih infekcija. Mogu se koristiti i kao preventiva. Intimna nega je sastavni deo lične higijene. Intimna regija je podložna napadima bakterija i gljivica, te je neophodna adekvatna nega.

Intimna zona je jedna od najosetljivijih zona ljudskog tela. Potrebna joj je posebna nega koja se razlikuje od nege ostatka kože. Redovno održavanje intimne higijene je podjednako važna kako za žene, tako i za muškarce.

Samo pažljivom i redovnom negom se sprečavaju veći zdravstveni problemi.

Svaka žena je bar jednom bila suočena sa nekim problemima u intimnoj zoni. Bilo da je to peckanje, crvenilo, iritacija ili svrab.

Zdrava intimna regija podrazumeva normalnu ph vrednost. Za spoljašnje intimne delove pH vrednost je oko 5,0 i naseljeni su prirodnom bakterijskom florom.

Unutrašnji intimni delovi tela imaju vrednost ph od 3,8 do 4,4. U normalnim uslovima postoji ravnoteža između higijene tela i prirodnog sistema zaštite.

Vaginalne infekcije se uglavnom javljaju zbog hormonskog disbalansa. Najčešće u trudnoći, tokom dojenja, posle uzimanja antibiotika, usled stresa, prehlade i sl.

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top