Suvo voće i orašasti plodovi

Suvo voće i orašasti plodovi su jako nutritivno bogate namirnice. Takođe daju dobru energiju telu. A ona je neophodna za normalno funkcionisanje organizma. Može biti hranljiva, prikladna i prenosiva užina, posebno kada se pomeša s orašastim plodovima.

Prednosti koznumiranja suvog voća:

  • Snabdeva nas energijom: suva malina, kajsija, smokva, šljiva, urma, jagoda, kupina, borovnica, aronija, brusnica, suvo grožđe, ribizla, godži bobice, dunja.
  • Velika količina mikronutrijenata ima veliku količinu mikroelemenata među kojima imamo kalijum, kalcijum, gvožđe, magnezijum, provitamine A i E, vitamine B1, B2, B3. Sve su to mikroelementi koji su između 3 i 5 puta više koncentrirani u dehidriranom voću u odnosu na sveže voće.
  • Sito pa je za dijete dobra su opcija jer je njihov nivo sitosti visok.
  • Ove dragocene namirnice imaju dobar laksativni efekat.

 Prednosti konzumiranja orašastih plodova :

  • Izvor energije i hranjivih sastojka. Oni sadrže relativno velike količine kalorija, esencijalnih nezasićenih i mononezasićenih masnoća uključujući linolnu i linoleinsku kiselinu, vitamine i esencijalne aminokiseline.
  • Mnogi od njih su i dobri izvori vitamina E i B2, folata, vlakana i esencijalnih minerala poput magnezijuma, fosfora, kalijuma, bakra i selena.
  • Plodovi kao što su domaći orah, badem, domaći lešnik, indijski orah, brazilski orah, pekan orah, kikiriki, pistaći su najzdraviji u svojoj sirovoj, neprženoj formi, jer se do 15% zdravih masti uništi tokom procesa prženja.

U asortimanu imamo badem, pistać, indijski orah sirov, pečen slan i pečen neslan.

Takođe možete poručiti sveže mleveni orah, lešnik, badem i kikiriki. Ovi proizvodi se melju po potrebi tako da su uvek sveži.

Orah i lešnik su isključivo domaći, jer se kvalitet ne može porediti sa uvoznim. Ovi proizvodi kao i ostali iz našeg asortimana u našoj prodavnici su uvek ekstra kvaliteta.

Posetite nas i uverite se! 😊

Cena se redovno ažurira

 

error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top