Prirodni vitamini se brže usvajaju i duže ostaju u organizmu nego sintetički. Dobijaju se iz voća, povrća, meda, gljiva, šumskih plodova. Oni regulišu sve procese u telu, i zato se moraju svakodnevno konzumirati. Često prvi izbor kod pada imuniteta i energije.
390 RSD
210 RSD – 370 RSDRaspon cena: od 210 RSD do 370 RSD
670 RSD
1.800 RSD
599 RSD
450 RSD
1.370 RSD
1.499 RSD
9.200 RSD
Predstavljaju organska jedinjenja sa regulatornom i zaštitnom funkcijom, neophodna ljudskom organizmu za normalan razvoj i obavljanje telesnih funkcija.
Vitamini se dele u dve grupe – prvu grupu čine vitamin C i vitamin B kompleksa koji su rastvorljivi u vodi, koji brzo deluju i brzo se eliminišu iz organizma.
U drugoj grupi su vitamin A, D, E i K, koji su rastvorljivi u mastima, te se sporije resorbuju u digestivnom, deponuju se i duže ostaju u organizmu.
Ekstrahuju iz prirodnih sastojaka ili hrane.
Minerali su neorganski hemijski elementi, neophodni za normalno funkcionisanje organizma, u kojem se pojavljuju kao slobodni joni ili kao sastavni deo organskih spojeva. Učestvuju u nizu biohemijskih procesa, a neki su i strukturalni elementi organizma.
mahunarke, grašak, šljive, integralna pšenica…
pšenične klice, semenke, jaja, mleko u prahu, senf…
integralne žitarice, jaja, semenke, jezgrasti plodovi…
šargarepa, kvasac, žumance, dinja, kajsija, crno ražano brašno…
crveno meso, džigerica, žitarice, riba, žumance, jezgrasti plodovi, suve breskve, pasulj…
masline i maslinovo ulje
kukuruzno ulje
crni luk, alge
mleko, jogurt, sir, integralne žitarice, zeleno povrće, jezgrasti plodovi, orasi, susam…
agrumi, dinja, paradajz, jabukovo sirće, banana, krompir, suve kajsije…
smokve, limun, grejpfrut, badem, zeleno povrće…
mekinje, pšenične klice, crni luk, paradajz, prokelj, brazilski orah…