Organsko sušeno voće i orašasti plodovi

Organsko sušeno voće i orašasti plodovi se dobijaju od samoniklog planinskog voća i autohtonih sorti orašastih plodova. Oni se ne nalaze u zagađenom području a suši se prirodno bez štetnih dodataka.

Dobijaju iz strogo kontrolisanog, zakonski regulisanog načina proizvodnje, koji je pun ograničenja i zabrana, bez upotrebe sintetičkih hemijskih sredstava- pesticida i đubriva. Oni trpe minimalan proces prerade pri čemu se ne koriste veštački dodaci ishrani, konzervansi, emulgatori ili neki tip zračenja, a sve u cilju očuvanja vrednosti hrane.

Ovi proizvodi su naizgled isti kao i proizvodi koji na sebi nemaju oznaku „organsko“. No, već prvu razliku ćete primetiti u intenzivnom mirisu i ukusu.

Organska hrana je higijenski ispravna i bezbedna hrana koja ima:

Povećanu biološku i nutritivnu vrednost koja se ogleda kroz povećan sadržaj vitamina i minerala (kalcijuma, magnezijuma, gvožđa).
omega 3 masnih kiselina i antioksidanata, povećan sadržaj proteina u pojedinim namirnicama.

Veću životnu energiju i snagu zbog načina i procesa dobijanja koji je u harmoniji sa prirodom, a ona je upravo odgovorna za održavanje imuniteta, regenerativnih procesa i održavanja vitalnosti ljudskog organizma. Blagodatan značaj u ishrani dece.

Ovi proizvodi  imaju karakterističan ukus, miris i boju za datu vrstu koji često zovemo „zaboravljeni ukus namirnica sa sela“.

Promenite svoje životne navike, pokušajte da malo po malo smanjite unos štetnih hemikalija, kako aditiva, tako i pesticida, prelaskom na celovitu i organsku hranu. Vaš organizam će vam biti zahvalan, zdrav a happy end je zagarantovan.

Pažljivim odabirom najkvalitetnijih proizvoda od proverenih, sertifikovanih proizvođača organske hrane, tu smo da vam pomognemo na putu do zdravlja.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top