Inulina

Inulina je prebiotik, odnosno hrana za dobre bakterije u našim organima za varenje. Kao hrana dobrim bakterijama, inulin utiče na povećanje njihovog broja, odnosno na smanjenje broja loših i patogenih bakterija i tako doprinosi našem opštem zdravlju.

Inulin je prirodno, rastvorljivo, dijetalno vlakno koje potiče od korena biljke cikorije i ima naučno dokazane prednosti, a može se koristiti kao zdrava zamena za šećer i masti u redovnoj ishrani.

Naš organizam ne vari inulin i on počinje da se razlaže tek kada dospe u debelo crevo pod dejstvom enzima koje stvaraju bakterije koje se prirodno nalaze u toj sredini i koje ga koriste kao svoju hranu.

Zašto je treba koristiti?

Povećava apsorpciju kalcijuma u organizmu, mineralni sadržaj kosti i gustoću koštane mase. Ublažava simptome zapaljenja debelog creva i pozitivno utiče na probavu.

Kontrola telesne težine usled manjeg ukupnog kalorijskog unosa i većeg osećaja sitosti. Pomaže kardiovaskularno zdravlje – povećan unos biljnih vlakana deluje na sniženje krvnog pritiska. Smanjuje pH vrednosti kiselodti organizma. Utiče na bolji imunitet kroz bolju apsorpciju mikronutrijenata u organizmu.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top