Original Liver Protect kapsule Biovital 60x

1.995 RSD

Original Liver Protect kapsule doprinose očuvanju zdravlja jetre i žuči, održavanju funkcije jetre.

Original Liver Protect kapsule Biovital 60x

Biovital Original Liver Protect kapsule doprinose očuvanju zdravlja jetre i žuči, održavanju funkcije jetre.

Liver Protekt je jedinstvena 2 u 1 kapsula za zaštitu, regeneraciju i detoksikaciju jetre.

Napravljena na osnovu najnovijih istraživanja, koja u sebi sadrži 2 izuzetno važne komponente koje sinergetski deluju:

 • Silimarin – aktivni sastojak sikavice
 • Cinarin – aktivni satojak artičoke

Kako deluje?

Sikavica– kao dodatak ishrani je poznat od davnina među evropljanima, koji su ga koristili radi očuvanja jetre od štetnih uticaja alkohola i drugih štetnih materija iz okoline. Ova svojstva sikavice je potvrdilo i Nemačko udruženje, koje je dokazalo dejstvo sikavice u lečenju ciroze jetre, kod hroničnog hepatitisa, oštećenja uzrokovana drogama i alkoholom.

Većina ljudi smatra da blagotvorno dejstvo sikavice potiče iz flavonoid komplexa u sulimarinu. Silimarin se može pronaći u plodu sikavice. Ova materija je neverovatno delotvorna i predstavlja antioksidant koji pobeđuje destruktivne oksidacione procese. Mnogobrojna istraživanja dokazuju da silimarin sprečava štetne slobodne radikale unutar ćelija jetre.

Pored toga silimarin je veoma delotvoran protiv kancera.

Najnovija istraživanja i molekularni eksperimenti dokazuju da silimarin može smanjiti štetna dejstva hemoterapije. Prema istraživanju iz 2008.-godine silimarin modifikuje životni vek ćelija i ujednačava odnos odumiranja ćelija. (Apoptoza je process programirane smrti ćelije).

Ako ćelije ne odumru to dovodi do nekontrolisanog bujanja tkiva što stvara kancerogena oboljenja. Silimarin ima funkciju da omete ćelijski ciklus i učestvuje u procesu apoptoze. Pored ovoga, silimarin ima protivupalno dejstvo i učestvuje i u procesu sprečavanja metastaza.

Treba istaći najbitniju komponentu silimarima, a to je silibinin koji na osnovu raznih istraživanja dovodi do saznanja da silibinin ima značajnu ulogu kao dodatak uz terapiju kog kancerogenih oboljenja, pošto smanjuje i sprečava štetne uticaje hemoterapijskog zračenja i toksikaciju nastalu zračenjem.

Sastav :

162 mg ekstrakta sikavice (Silybum marianum) od toga silimarina 130 mg i 49 mg silibina i 240 mg suvog ektrakta lista artičoke.

Aktivni sastojci ekstrakta semena sikavice (silimarin) i lista artičoke mogu doprineti:

Uspostavljanju normalne FUNKCIJE JETRE.

Uspostavljanju normalnog digestivnog trakta .

Regulaciji nivoa HOLESTEROLA u krvi.

Stimulisanju REGENERACIJE ćelija jetre.

Zaštiti od ALKOHOLA.

Uklanjanju TOKSINA iz ćelija.

Izlučavanju ŽUĆI.

Zdravlju srca i krvnih sudova.

Većem stepenu DETOKSIKACIJE.

Kad vodite računa o svojoj jetri, pomažete celom telu!

Aktivni sastojak sikavice je silimarin, koji se dobija iz ploda sikavice. Sikavica se koristi za prevenciju i lečenje hroničnih oštećenja jetre (uzrokovane alkoholizmom ili hepatitisom ili kod drugih oštećenja koja nisu nastala uticajem alkohola.)

Ekstrakt sikavice može doprineti očuvanju zdravlja jetre i žuči, održavanju funkcije jetre, njenih vlakana i normalnoj regeneraciji ćelija jetre, kao i detoksikaciju celokupnog organizma.

Ekstrakt sikavice doprinosi zdravom funkcionisanju sistema za varenje. Silimarin se sastoji iz prirodnih elemeneta flavon-glikozida koji se mogu naći u sikavici.

Silimarin:

 • Štiti jetru od toksičnih materija.
 • Usporava proces oštećenja jetre.
 • Ubrzava proces obnavljanja oštećenih ćelija.
 • Može pomoći kod ranijih oštećenja.

Silibin:

 • Jača i stabilizira ćelijsku membranu ćelija jetre.
 • Neutrališe slobodne radikale.
 • Pospešuje nastanak- deobu ćelija jetre.
 • Ubrzava process regeneracije ćelija jetre.
 • Ima antiupalno dejstvo.
 • Pomaže razgradnju estrogena.

Jetra je glavni čistač organizma – njena uloga je eliminacija toksina. U moderno doba jetra radi više nego ikada pre – ishrana bogata masnoćama, alkohol, pušenje i druge štetne navike slabe njenu funkciju.

U naše moderno doba stvorili smo na hiljade novih hemijskih jedinjenja koja inače ne postoje u prirodi. Sve te hemikalije svakodnevno prolaze kroz našu jetru koja se mora nositi sa ovim teretom.

U većini slučajeva naša jetra uspeva očistiti krv od ovih toksina, ali nažalost postoje situacije kada je jetra zaista preopterećena i potrebna joj je pomoć:

 • bolesti jetre
 • trovanje
 • preterano uzimanje lekova
 • prekomerno konzumiranje alkohola
 • nepravilna ishrana tokom dužeg vremena

Problem s jetrom se najčešće uočava na rutinskim pregledima kod lekara, jer su simptomi često neodređeni i deluju nepovezano. Zbog slabe funkcije jetre dolazi do kožnih problema, kao što su pojava tamnih mrlja, prištevi i svrab.

Takođe, može doći i do poremećaja u probavi, povišenja krvnog pritiska, nadutosti te nakupljanja vode u predelu jetre, a na kraju i pojave žutice – beonjače postaju žućkaste, kao i koža.

Način upotrebe:

kao dijetetski suplement za orasle 1 kapsula dnevno tokom ili nakon jela.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Svi tekstovi u ovoj publikaciji su neobavezujuće informacije namenjene isključivo informisanju i zdravstvenom prosvećivanju opšte populacije te nipošto ne zamenjuju lekarsku dijagnozu ili lečenje kod Vašeg licenciranog lekara.

Iskreno se nadamo da informacije koje smo Vam ovde pružili doprinose Vašem zdravlju, prosperitetu i blagostanju. Ovde navedene informacije sakupljene su iz mnogih stručnih izvora kao i iz publikacija od lekara koji u terapiji koji koriste biljne suplemente silimarina i artičoke.

Proizvođač Biovital

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top