Inulina OFP 15 kesica Fornatura

470 RSD

Vlakna cikorije su prebiotik, odnosno hrana za dobre bakterije u našim organima za varenje. Kao hrana dobrim bakterijama, inulin utiče na povećanje njihovog broja, odnosno na smanjenje broja loših patogenih bakterija.

Inulina OFP 15 kesica

Inulina OFP vlakna cikorije su prebiotik, odnosno hrana za dobre bakterije u našim organima za varenje. Kao hrana dobrim bakterijama, inulin utiče na povećanje njihovog broja, odnosno na smanjenje broja loših patogenih bakterija i tako doprinosi našem opštem zdravlju.

Inulin je prirodno, rastvorljivo, dijetalno vlakno koje potiče od korena biljke cikorije i ima naučno dokazane prednosti, a može se koristiti kao zdrava zamena za šećer i masti u redovnoj ishrani.

Naš organizam ne vari inulin i on počinje da se razlaže tek kada dospe u debelo crevo pod dejstvom enzima koje stvaraju bakterije koje se prirofno nalaze u toj sredini i koje ga koriste kao svoju hranu.

Možete je koristiti i kao zamenu za šećer jer poseduje slatkost 04:1 u odnosu na standardne šećere.

Od koristi je kod zahteva za nisko kalorijskim obrocima i smanjenim unosom ugljenih hidrata.

Prijatnog je ukusa i potpuno rastvorljiv. Primenjuje se pri spravljanju raznih vrsta toplih i hladnih obroka, salata, peciva, jogurta kojima daje puniji ukus. Obrok obogaćuje biljnim vlaknima a hrana ostaje dugo sveža i ukusna.

Od koristi je kod zahteva za nisko kalorijskim obrocima i smanjenim unosom ugljenih hidrata.

Korišćenje prebiotika iz inuline povećava apsorpciju kalcijuma u organizmu, mineralni sadržaj kosti i gustoću koštane mase ublažava simptome zapaljenja debelog creva i pozitivno utiče na probavu i kontrolu telesne težine.

Usled manjeg ukupnog kalorijskog unosa i većeg osećaja sitosti pomaže kardiovaskularno zdravlje povećan unos biljnih vlakana deluje na sniženje krvnog pritiska.

Smanjuje pH vrednosti kiselodti organizma utiče na bolji imunitet kroz bolju apsorpciju mikronutrijenata u organizmu.

Karakteristike:

  • Prirodno biljno vlakno
  • Prebiotik 40% slatkosti
  • Bez dodatog šećera

Uputstvo za upotrebu:

Rastvorljivo biljno vlakno se primenjuje kao sastojak u tečnosti ili pri pripremanju obroka. Dodati sadržaj kesice pri pripremanju vrućih/ hladnih napitaka ili obroka, promešati. Lako je rastvorljiv.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetske vrednosti 434kJ/10.kcal

Masti 0g

od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 0g

od kojih šećeri 0g

Vlakna 4g

Proteini 0g

So 0g

Pakovanje 15 kesica Fornatura

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top