Inulina OFP 15 kesica Fornatura

470 RSD

Inulina OFP: Prebiotik iz Korena Cikorije

 

Inulina OFP: Prebiotik iz Korena Cikorije

Inulina OFP – vlakna iz korena cikorije, su prirodni prebiotik koji podržava rast korisnih bakterija u digestivnom sistemu, što rezultira poboljšanjem opšteg zdravlja. Ova rastvorljiva dijetalna vlakna imaju niz prednosti potvrđenih naučnim istraživanjima i mogu se koristiti kao zdrava alternativa šećeru i mastima u ishrani.

Ključne Prednosti Inulina

  • Prebiotička Svojstva: Inulin se ne vari u tankom crevu već dospeva u debelo crevo, gde ga enzimi bakterija razgrađuju. Ovo pomaže u povećanju broja korisnih bakterija (poput bifidobakterija), dok smanjuje broj štetnih patogenih bakterija.
  • Poboljšava Probavu: Redovna konzumacija inulina može ublažiti simptome zapaljenja debelog creva, poboljšati probavu i pomoći u regulaciji telesne težine.
  • Podrška Zdravlju Kostiju: Inulin poboljšava apsorpciju kalcijuma, što doprinosi jačanju kostiju i povećanju mineralnog sadržaja i gustine koštane mase.
  • Niskokalorična Alternativa: Zbog svoje prirodne slatkoće, koja je četiri puta manja od standardnog šećera, inulina OFP je odlična za pravljenje niskokaloričnih obroka i smanjenje unosa ugljenih hidrata.
  • Poboljšava Okus i Sastav Obroka: Može se koristiti u raznim jelima, uključujući tople i hladne obroke, salate, peciva i jogurte, obogaćujući ih biljnim vlaknima i produžavajući njihovu svežinu i ukus.

Praktična Primena

  • Jednostavna Upotreba: Inulina je potpuno rastvorljiva i može se lako dodavati u vruće ili hladne napitke, ili u obroke.

Doziranje i način primene

Budući da sadrži 40% slatkosti u odnosu na standardne šećere i da poseduje manju kalorijsku vrednost, Inulina OFP se može primeniti kao zamena za šećere i masnoće u namirnicama poput sladoleda, mlečnih proizvoda, konditora, pekarskih proizvoda, osvežavajućih napitaka.

Sastav:

Inulin iz cikorije (Frutalose)

Alergeni:

Proizvod ne sadrži alergene.

Inulina-OFP-nutritivna vrednost

Pakovanje 15 kesica Fornatura

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top