Inulina IQ vlakna cikorije 15 kesica Fornatura

440 RSD

Inulin je prebiotik, odnosno hrana za dobre bakterije u našim organima za varenje.

Inulina IQ vlakna cikorije 15 kesica

Inulina IQ vlakna cikorije je prebiotik, odnosno hrana za dobre bakterije u našim organima za varenje.Inulin kao hrana dobrim bakterijama, inulin utiče na povećanje njihovog broja, odnosno na smanjenje broja loših patogenih bakterija i tako doprinosi našem opštem zdravlju.

Dijetalno vlakno koje potiče od korena biljke cikorije i ima naučno dokazane prednosti, a može se koristiti kao zdrava zamena za šećer i masti u redovnoj ishrani.

Naš organizam ne vari inulin i on počinje da se razlaže tek kada dospe u debelo crevo pod dejstvom enzima koje stvaraju bakterije koje se prirofno nalaze u toj sredini i koje ga koriste kao svoju hranu.

Prijatnog je ukusa i potpuno rastvorljiv. Inulin se lako rastvara u bilo kojoj tečnosti i njegova konzumacija je veoma prijatna, a efekti na zdravlje sveobuhvatni i temeljni. Uspostavlja narušenu ravnotežu unutar našeg organizma.

Konzumiranje inuline je najbolji način na koji možete povratiti i zadržati zdravlje debelog creva, a sa njim i uspešno i trajno se rešiti problema koji vuku poreklo upravo iz disfunkcije rada debelog creva i mikroflore u njemu. Samo jedna kesica od pet grama vlakana povećava broj korisnih bakterija umnožava za nekoliko stotina milijardi.

Sprečava zatvor i omogućuje pravilan rad creva:

Pomažući razvoj normalne crevne flore, olakšava i probavu. Prema mnogim studijama on stimuliše rast bifidobakterija i laktobacila u dozama od pet do 10 grama dnevno.

Pogodna za dijabetičare:

U probavnom traktu on se pretvara u inulin-propinat koji dovodi do pojačanog izlučivanja insulina iz pankreasa i doprinosi regulaciji šećera u krvi. Istovremeno ne povećava nivo glukoze u krvi.

Smanjuje rizik od alergija:

Više korisnih bakterija smanjuje rizik od pojave alergija na minimum.

Utiče na bolji imunitet:

Hrani podstiče stvaranje T-ćelija, važnih za odbrambeni sistem. Hraneći dobre bakterije, jačamo imunitet sistema za varenje, ali i celog organizma.

Pomaže kod kandide:

Ako u crevima imamo puno dobrih bakterija koje su uz to i dobro nahranjene vlaknima, one su sposobne da se bore sa kandidom i spreče je da postane sistemska.

Sprečava osteoporozu:

Apsorbuje kalcijum i poboljšava sadržaj minerala u kostima i gustina koštane mase.

Osnovni benefiti vlakna cikorije su:

Povećava apsorpciju kalcijuma u organizmu, mineralni sadržaj kosti i gustoću koštane mase.

Ublažava simptome zapaljenja debelog creva i pozitivno utiče na probavu.

Kontrola telesne težine usled manjeg ukupnog kalorijskog unosa i većeg osećaja sitosti.

Pomaže kardiovaskularno zdravlje:

Povećan unos biljnih vlakana deluje na sniženje krvnog pritiska.

Smanjuje pH vrednosti kiselodti organizma.

Utiče na bolji imunitet kroz bolju apsorpciju mikronutrijenata u organizmu.

Uputstvo za upotrebu:

Rastvorljivo biljno vlakno se primenjuje kao sastojak u tečnosti ili pri pripremanju obroka. Dodati sadržaj kesice pri pripremanju vrućih/hladnih napitaka ili obroka, promešati. Lako je rastvorljiv.

Nutritivna vrednost u porciji (5 g):

Energetske vrednosti 43 kJ/10 kcal

Masti 0g

od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 0g

od kojih šećeri 0g

Vlakna 4g

Proteini 0g

So 0g

Pakovnanje 15 kesica Fornatura

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top