Inulina IQ vlakna cikorije 15 kesica
Inulina IQ vlakna cikorije je prebiotik, odnosno hrana za dobre bakterije u našim organima za varenje.Inulin kao hrana dobrim bakterijama, inulin utiče na povećanje njihovog broja, odnosno na smanjenje broja loših patogenih bakterija i tako doprinosi našem opštem zdravlju.
Dijetalno vlakno koje potiče od korena biljke cikorije i ima naučno dokazane prednosti, a može se koristiti kao zdrava zamena za šećer i masti u redovnoj ishrani.
Naš organizam ne vari inulin i on počinje da se razlaže tek kada dospe u debelo crevo pod dejstvom enzima koje stvaraju bakterije koje se prirofno nalaze u toj sredini i koje ga koriste kao svoju hranu.
Prijatnog je ukusa i potpuno rastvorljiv. Inulin se lako rastvara u bilo kojoj tečnosti i njegova konzumacija je veoma prijatna, a efekti na zdravlje sveobuhvatni i temeljni. Uspostavlja narušenu ravnotežu unutar našeg organizma.
Konzumiranje inuline je najbolji način na koji možete povratiti i zadržati zdravlje debelog creva, a sa njim i uspešno i trajno se rešiti problema koji vuku poreklo upravo iz disfunkcije rada debelog creva i mikroflore u njemu. Samo jedna kesica od pet grama vlakana povećava broj korisnih bakterija umnožava za nekoliko stotina milijardi.
Sprečava zatvor i omogućuje pravilan rad creva:
Pomažući razvoj normalne crevne flore, olakšava i probavu. Prema mnogim studijama on stimuliše rast bifidobakterija i laktobacila u dozama od pet do 10 grama dnevno.
Pogodna za dijabetičare:
U probavnom traktu on se pretvara u inulin-propinat koji dovodi do pojačanog izlučivanja insulina iz pankreasa i doprinosi regulaciji šećera u krvi. Istovremeno ne povećava nivo glukoze u krvi.
Smanjuje rizik od alergija:
Više korisnih bakterija smanjuje rizik od pojave alergija na minimum.
Utiče na bolji imunitet:
Hrani podstiče stvaranje T-ćelija, važnih za odbrambeni sistem. Hraneći dobre bakterije, jačamo imunitet sistema za varenje, ali i celog organizma.
Pomaže kod kandide:
Ako u crevima imamo puno dobrih bakterija koje su uz to i dobro nahranjene vlaknima, one su sposobne da se bore sa kandidom i spreče je da postane sistemska.
Sprečava osteoporozu:
Apsorbuje kalcijum i poboljšava sadržaj minerala u kostima i gustina koštane mase.
Osnovni benefiti vlakna cikorije su:
Povećava apsorpciju kalcijuma u organizmu, mineralni sadržaj kosti i gustoću koštane mase.
Ublažava simptome zapaljenja debelog creva i pozitivno utiče na probavu.
Kontrola telesne težine usled manjeg ukupnog kalorijskog unosa i većeg osećaja sitosti.
Pomaže kardiovaskularno zdravlje:
Povećan unos biljnih vlakana deluje na sniženje krvnog pritiska.
Smanjuje pH vrednosti kiselodti organizma.
Utiče na bolji imunitet kroz bolju apsorpciju mikronutrijenata u organizmu.
Uputstvo za upotrebu:
Rastvorljivo biljno vlakno se primenjuje kao sastojak u tečnosti ili pri pripremanju obroka. Dodati sadržaj kesice pri pripremanju vrućih/hladnih napitaka ili obroka, promešati. Lako je rastvorljiv.
Nutritivna vrednost u porciji (5 g):
Energetske vrednosti 43 kJ/10 kcal
Masti 0g
od kojih zasićene masne kiseline 0g
Ugljeni hidrati 0g
od kojih šećeri 0g
Vlakna 4g
Proteini 0g
So 0g
Pakovnanje 15 kesica Fornatura