Glutensko brašno 500g Macrobiotic

540 RSD

Glutensko brašno se najviše koristi za pravljenje seitana (sejtana) tzv. pšeničnog mesa. Sadrži veoma visok procenat proteina, čak 80% proteina

Glutensko brašno 500g Macrobiotic

Glutensko brašno se najviše koristi za pravljenje seitana (sejtana) tzv. pšeničnog mesa. Sadrži veoma visok procenat proteina, čak 80% proteina. Znatno smanjuje vreme pravljena u odnosu na tok pravljenja sa običnim brašnom.

Recept za seitan :

Umešajte brašno i vodu i formirajte kuglu i stavite u hladnu vodu oko 10 min. Ovo je potrebno testu za odmor i za završno formiranje.

Dok testo odmara, pripremite lonac sa vodom i zeleni. Nakon 10-ak minuta odmoreno testo stavite u gazu i zavežite. Nemojte jako stiskati jer testo kuvanjem malo naraste.

Stavite testo u posudu sa vodom (bez zeleni) i stavite da provri. Nakon što proključa, izvadite i sada stavite u lonac sa ostalim namirnicama – zeleni i malo soja sosa. Polupoklopljeno kuvajte oko 1 sat.

Ostavite da se testo ohladi u vodi u kojoj se kuvalo. Stavite da se ocedi na cediljki. Tu vodu nemojte bacati već je procedite i njome prelijte sejtan ako nameravate da ga čuvate u frižideru. Na ovaj način može da stoji i 2 -3 dana.

Sejtan koristite kao meso – pržite, dinstajte, meljite…

Nutritivna vrednost na 100g:

ENERGETSKA VREDNOST 419kcal

MASTI 7gg

od čega zasićene 4,4g

UGLJENI HIDRATI 9g

od čega šećeri 3,3g

PROTEINI 80g

SO 0,3g

Pakovanje 500g Macrobiotic

Zemlja porekla: Poljska

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top