Seitan sirovi 200g Macrobiotic

280 RSD

Sirovi seitan se dodajte u paprikaš, musaku, ili kuvajte ga sa žitaricama. Vrlo ukusna zamena za meso! Posno, bez holesterola i aditiva!

Seitan sirovi 200g

Seitan se dobija odvajanjem glutena iz integralnog pšeničnog brašna, odnosno ispiranjem skroba i mekinja. Veoma je bogat belančevinama, kalcijumom i vitaminima B grupe. Seitan možete napraviti i sami ali ovaj postupak zahteva nešto više vremena.

Sirovi seitan se dodajte u paprikaš, musaku, ili kuvajte ga sa žitaricama. Vrlo ukusna zamena za meso! Posno, bez holesterola i aditiva!

Idealna šnicla sa kojom možete napraviti ukusan i hranljiv sendvič. Izvanrednog je ukusa, u vegetarijanstvu i makrobiotici omiljeni delikates. Brzo daje osećaj sitosti i odličan za zimsku ishranu.

Iako je sejtan napravljen od pšenice, sadrži vrlo malo ugljenih hidrata. Zahvaljujući visokom sadržaju belančevina (čak 23 g belančevina na 100 g seitana), seitan može nadoknaditi meso u obroku.

Kombinacijom seitana sa određenim namirnicama kao što su sojin sos ili pasulj, postaje potpuni izvor esencijalnih aminokiselina potrebnih organizmu, pa ga vegani i vegetarijanci često koriste umesto mesa u raznim jelima.

Za razliku od mesa, seitan ne sadrži štetne masnoće pa je niskokalorična namirnica. Prženi seitan se može koristiti kao prilog, može se dodati jelu od povrća ili kao šnicla za sendvič.

Sejtan u vidu šnicli proprženih uz dodatak tamari sosa i pikantnih začina, izvanrednog je ukusa, u vegetarijanstvu i makrobiotici  je omiljenii delikates. Brzo daje osećaj sitosti i odličan za zimsku ishranu.

Spada u grupu dijetalnih namirnica jer sadrži veoma malo masti i ugljenih hidrata. Sejtan je lako je svarljiv i odlično se apsorbuje uz visok stepen iskorišćenja.

Sastav:

gluten pšeničnog brašna, voda.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energetska vrednost 920 / 219 kcal

Proteini 25g

Masti 3g

od toga zasićene masti 0g

Ugljeni hidrati 23g

od toga šećeri 0g

Vlakna 0g

Napomena :

Posno, bez holesterola, bez aditiva.

Način pripreme:

Sejtan je potrebno termički obraditi..

Pakovanje 200g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top