Suva jagoda – prirodni izvor vitamina i minerala

Suva jagoda je bogata vitaminom C, K i drugim hranljivim materijama poput mangana, folne kiseline, kalijuma, riboflavina, bakra, magnezijuma, vitamina B5 i B6. Osim toga, sadrži i omega-3 masne kiseline koje su korisne za zdravlje.

Nutritivne vrednosti

  • Bogat izvor antioksidanata koji štite ćelije od oštećenja.
  • Visok sadržaj vitamina C koji podržava imunitet.
  • Mangan povoljno utiče na metabolizam, nervni sistem i zdravlje kostiju.
  • Elaginska kiselina pomaže u zaštiti organizma od karcinoma.

Zdravstvene prednosti

  • Pomaže u lečenju zatvora, reumatizma i bolesti jetre.
  • Sprečava pojavu anemije i podržava zdravlje krvnih sudova.
  • Bogatstvo vlakana doprinosi boljoj probavi i regulaciji šećera u krvi.
  • Pomaže u održavanju zdravog nivoa energije tokom dana.

Raznovrsna upotreba

  • Kao zdrava alternativa slatkišima.
  • Dodaje se u smutije, žitarice, muslije i peciva.
  • Koristi se u pripremi kolača, salata i drugih deserata.
  • Odličan izbor za brzu užinu tokom putovanja.

 Prednosti

  • Zadržavaju hranljive sastojke zahvaljujući procesu sušenja.
  • Praktične za skladištenje i dostupne tokom cele godine.
  • Prirodni način da obogatite ishranu korisnim nutrijentima.

Suva jagoda je savršen način da uživate u voću tokom cele godine, dok istovremeno obezbeđuje brojne nutritivne benefite. Dodajte ih u svoju ishranu i osigurajte zdravlje na prirodan način.

Cena se redovno ažurira

Korpa
Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!