Azuki pasulj organski 500g Beyond

699 RSD

Organski Azuki Pasulj: Zdravstvene Prednosti i Upotreba

Organski Azuki Pasulj: Zdravstvene Prednosti i Upotreba

Organski pasulj azuki je sitan crveni pasulj, slađi je od ostalih mahunarki, a prirodni je izvor kalijuma, fosfora, gvožđa i magnezijuma. Ova vrsta crvenog pasulja u poslednje vreme postaje sve popularnija u svetu.

Sastav:

Azuki pasulj iz organskog uzgoja

Nutritivne Prednosti

 1. Kontrola šećera u krvi: Azuki sadrži optimalnu mešavinu proteina i vlakana koja pomaže u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi, pružajući podršku za kontrolu dijabetesa.
 2. Antioksidativna svojstva: Obiluje antioksidansima koji štite organizam od štetnih slobodnih radikala, što doprinosi opštem zdravlju.
 3. Izvor proteina: Sa 17,3 grama proteina u jednoj šolji, izvrstan je izvor ovog ključnog nutrijenta, neophodnog za izgradnju i održavanje mišićne mase. Redovna konzumacija azukija, uz adekvatno vežbanje, može doprineti jačem i zdravijem telu.
 4. Zdravlje srca i krvnih sudova: Doprinosi zdravlju srca i krvnih sudova zahvaljujući visokom sadržaju biljnih vlakana koja pomažu u smanjenju holesterola.
 5. Osećaj sitosti: Visoka koncentracija vlakana doprinosi osećaju sitosti, smanjujući potrebu za prekomernim konzumiranjem hrane.
 6. Podrška bubrezima i pankreasu: Povezuje se sa smanjenjem rizika od bolesti bubrega i pankreasa.
 7. Prevencija raka: Sadrži spojeve koji mogu smanjiti rizik od određenih vrsta raka.

Priprema i Upotreba

 1. Namakanje: Pre kuvanja, preporučuje se potapanje azuki pasulja 6-8 sati radi poboljšanja probavljivosti.
 2. Kuvanje: Kuvanje traje oko sat i po u razmeri od tri šolje vode na jednu šolju azukija. Nakon kuvanja, voda može poslužiti kao hranljivi napitak bogat nutrijentima.
 3. Raznovrsna upotreba: Može koristiti u raznim jelima, od salata i čorbi do deserta. Njegov slatkast ukus čini ga prilagodljivim sastojkom za različite kulinarske kreacije.
 4. Ključni sastojak u desertima: Najčešće se koristi u pripremi tradicionalnih japanskih deserta, ali se može dodati i u slana jela za poboljšanje nutritivne vrednosti.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1281 kJ/ 304 kcal

Masti 1.2g

Od kojih zasićene masne kiseline 0.3g

Ugljenihidrati 41g

Od kojih šećeri 3g

Belančevine 23g

So < 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top