Azuki pasulj organski 500g Beyond

699 RSD

  Azuki pasulj tonificira krv i smanjuje vlažnost organizma, detoksikuje, pojačava cirkulaciju krvi i greje.

Azuki pasulj organski 500g

Azuki pasulj se koristi kao hrana pogodna za varenje, ali i kao lek. Povoljno utiče na rad srca, tankog creva i pankreasa.Tamno crvenog ovalnog zrna, veličine oko pola centimetra, poreklom iz Japana. Zrna s jedne strane imaju uočljivi beli rub.

Azuki sadrži značajne količine raznih minerala. Neki od njih su fosfor, kalcijum i magnezijum.

Takođe, ova biljka sadrži vitamin B-9, vitamin A i Folnu kiselinu. Sa svojom bogatom mešavinom proteina i vlakana, odlična je pomoć za upravljanje normalnim nivoom šećera u krvi. Ponašase kao inhibitor alfa-glukozidaze, što je veoma važno za kontrolu dijabetesa.

Ne samo da je ukusan on vam omogućava i da unesete dosta antioksidanata.

Istraživači su identifikovali najmanje 29 različitih jedinjenja koja ga čine jednom od najvažnijih visoko-antioksidantnih namirnica.

Potrošnja proteinske hrane, kao što je azuki , može da pomogne u izgradnji mišićne mase. Samo jedna šolja ovog pasulja sadrži 17,3 grama proteina, što vam pruža dosta snažan proteinski obrok. Mišići su sačinjeni od proteina – dakle, proteini su neophodni da se izgrade i održe mišići. Bez adekvatnog unosa proteina, javlja se gubitak mišića.

Ako radite težak posao, onda su proteinske potrebe još veće. Kombinacija redovnog treninga sa povećanim unosom proteina je zdrav i odličan način da vaše telo ne bude samo mršavije, već i jače. Sa svojom visokom koncentracijom biljnih vlakana, folne kiseline, kalijuma, magnezijuma i vitamina B, azuki zaista ima brojne prednosti za zdravlje srca.

Dodavanjem u svoju ishranu Azuki može pomoći da jedete manje i pomoći će da se osećate duže siti.

Ovo znači manje prejedanja, jer sitost sprečava konzumiranje previše hrane. Visok sadržaj vlakana je razlog da se osećate duže siti. Hrana bogata vlaknima je manje „energetski gusta“, što znači da unosite manje kalorija za istu količinu hrane.

Za produžene menstruacije žvakati 5 zrna azukija dnevno dok menstruacija ne stane.

U principu, istraživanja su povezala ovu vrstu pasulja sa sporijim starenjem, poboljšanjem zdravlja srca, prevencijom raka, snižavanjem holesterola, smanjenim strukom i povećanom energijom. Utiče na srce, bubrege, tanko crevo i pankreas.

Način pripreme:

Možete ga kombinovati ili s drugim žitaricama, u slanoj i slatkoj varijanti. Pre kuvanja ga možete natopiti (6-8 sati), kako biste poboljšali njegovu probavljivost.

Kuva se oko sat i po vremena, u razmeri od tri šolje vode na jednu šolju azukija . Posle kuvanja se procedi, a voda takođe može da se iskoristi i to kao hranljivi napitak. Ona je bogata nutritijentima  a pored toga je i ukusna, tako da se može konzumirati poput čaja.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1281 kJ/ 304 kcal

Masti 1.2g

Od kojih zasićene masne kiseline 0.3g

Ugljenihidrati 41g

Od kojih šećeri 3g

Belančevine 23g

So < 0g

Azuki pasulj organski  500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top