Organski pasulj

Organski pasulj je izuzetno hranljiva namirnica koja se ističe svojom bogatom nutritivnom vrednošću i širokim spektrom zdravstvenih benefita. Ova zrnasta hrana nije samo ukusna i svestrana u kuhinji, već je i ključni sastojak mnogih zdravih jela širom sveta.

Jedna od glavnih prednosti pasulja je njegova visoka energetska vrednost i izuzetno bogatstvo esencijalnim aminokiselinama, čineći ga izvrsnim izvorom proteina, posebno za one koji praktikuju vegetarijansku ili vegansku ishranu.

Osim proteina, takođe je bogat lecitinom, kalijumom, kalcijumom, gvožđem, fosforom, magnezijumom, cinkom i natrijumom.

Kada je reč o vitaminima, Azuki pasulj nudi obilje folne kiseline, vitamina B6, K, riboflavina (B2) i B3, pružajući vitalne nutrijente za održavanje zdravlja i dobrobiti organizma.

Uz to, prisustvo različitih fitohemikalija u pasulju doprinosi zaštiti ćelija od oštećenja i može imati antioksidativne i protivupalne efekte.

Ukratko, ova mahunarka predstavlja ključni sastojak uravnotežene ishrane, pružajući obilje hranljivih materija i benefita za zdravlje. Dodavanje ove zdrave namirnice u ishranu može doprineti poboljšanju opšteg zdravstvenog stanja i vitalnosti.

Azuki pasulj poseduje veliku energetsku vrednost te sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline.

Pored toga sadrži lecitin, kao i kalijum, kalcijum… Poseduje veliku energetsku vrednost te sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline. Asortiman fitohemikalija pronađen u ovim vrstama pasulja štiti ćelije od raka i usporava rast tumora.

Priprema je jednostavna, ali zahteva malo strpljenja. Pre kuvanja, pasulj se obično potapa u vodi najmanje 8 sati kako bi se omekšao. Tokom kuvanja, dodavanje različitih začina i povrća, poput crnog luka, belog luka, šargarepe, peršuna i celera, doprinosi ukusu i nutritivnoj vrednosti jela.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top