Banana čips 100g

78 RSD

Banana čips je bogat izvor magnezijuma koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

Banana čips 100g

Banana čips je veoma ukusna i niskokalorična hrana.Odlična alternativa nezdravim grickalicama.Brzo vraća eneriju i pomaže sintezu proteina. Mnogi ga biraju kada su na dijeti ili žele izgubiti nekoliko suvišnih kilograma.

Dobija se prženjem komadića banane na svežem kokosovo ulju, svakako spada u zdravije grickalice. Osim što je dobar izvor brzo iskoristive energije (šećer, kokosova mast). Za razliku od mnogih grickalica koje sadrže samo “prazne kalorije”, čips , kao i sveže banane, sadrži mnoge hranljive sastojke koji gode zdravlju.

Bogat vitaminima i mineralima:

Vitamin B5 – 12,4%, vitamin B6 – 13%, kalijum – 21,4%, magnezijum – 19%, mangan – 78%, bakar – 20,5 %.

Vitamin B5

Učestvuje u metabolizmu proteina, masti, ugljenih hidrata, metabolizmu holesterola, sintezi brojnih hormona, hemoglobina, pospešuje apsorpciju aminokiselina i šećera u crevima, podržava funkciju kore nadbubrežne žlezde. Nedostatak pantotenske kiseline može dovesti do oštećenja kože i sluznice.

Vitamin B6

Učestvuje u održavanju imunološkog odgovora, inhibiciji i procesima pobude u centralnom nervnom sistemu, u konverziji aminokiselina. Takođe učestvuje u metabolizmu triptofana, lipida i nukleinskih kiselina, doprinosi normalnom stvaranju eritrocita, održavanju normalnog nivoa homocisteina u krvi.

Nedovoljan unos vitamina B6 prati smanjenje apetita, kršenje stanja kože, razvoj homocisteinemije, anemije.

Kalijum

Glavni je unutarćelijski jon koji učestvuje u regulaciji ravnoteže vode, kiselina i elektrolita, učestvuje u procesima nervnih impulsa, regulaciji pritiska.

Magnezijum

Učestvuje u metabolizmu energije, sintezi proteina, nukleinskih kiselina, ima stabilizujući učinak na membrane, neophodno je za održavanje homeostaze kalcijuma, kalijuma i natrijuma. Nedostatak magnezijuma dovodi do hipomagnezijemije, povećanog rizika od razvoja hipertenzije, bolesti srca.

Mangan

Učestvuje u stvaranju koštanog i vezivnog tkiva, deo je enzima koji učestvuju u metabolizmu aminokiselina, ugljenihhidrata, kateholamina (neophodan za sintezu holesterola i nukleotida). Nedovoljnu konzumaciju prate usporavanje rasta, poremećaji u reproduktivnom sistemu, povećana krhkost koštanog tkiva, poremećaji metabolizma ugljenih hidrata i lipida.

Bakar

Deo je enzima redoks aktivnosti i uključen u metabolizam gvožđa , podtiče apsorpciju proteina i ugljenih hidrata. Učestvuje u procesima snabdevanja ljudskog tela kiseonkom. Nedostatak se manifestuje poremećajima u formiranju kardiovaskularnog sistema i kostura, razvojem displazije vezivnog tkiva.

Tako da ga možete grickati ne samo bez griže savesti, već i sa velikom koristi za svoje zdravlje. Ovaj ukusni čips od banane predstavlja prirodan izvor vlakana koja doprinose normalnoj funkciji probave.

Banane su bogat izvor magnezijuma koji doprinosi:

Namena:

Čips je idealan je za samostalno grickanje kao i ostalo suvo voće, a i  kao odličan dodatak jogurtima i osvežavajućim jutarnjim kašama.

Sastav:

banana, ulje od kokosa, smeđi šećer, med.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska Vrednost Kcal 519

Energetska Vrednost KJ 2173

Masti 33g

Mononezasićene masti 0g

Polinezasićene masti 0g

Zasićene masti 0g

Ugljeni hidrati 50g

Šećeri 34g

Vlakna 7g

Proteini 2g

Pakovanje 100g rf

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top