Biobela keks sa cimetom 1kg

895 RSD

Sadrži kvalitetne masnoće bez trans masti koje samim tim snižavaju glikemijski indeks, odnosno poboljšavaju nivo šećera u krvi.

Biobela keks sa cimetom 1kg

Posni Biobela keks sa cimetom od integralnog brašna sa visokim sadržajem dijetnih vlakana za dijabetičare.

Cimet je jedan od najstarijih začina poznatih čoveku. Zbog svojih lekovitih svojstava koristio se u mnogim medicinskim tradicijama sveta, posebno u ayurvedi.

Cimet je začin koji se dobija od cimetovca, malog grmolikog drveta iz porodice lovora. Kora i lišće su aromatični, a cvetovi imaju neugodan miris.
Da li ste znali da cimet smanjuje nivo šećera u krvi i da se u ishrani kao začin koristi kora, a ne plod cimeta?

Uzimanjem samo pola kašičice cimeta dnevno dijabetičari mogu da smanje nivo šećera u krvi, jer njegovi sastojci kompleksa katehina i epikatehina aktiviraju insulin i sa njim zajednički deluju, tvrde američki stručnjaci sa Harvard univerziteta.

Biobella u sebi sadrži fruktozu umesto belog šećera koja u odnosu na glukozu i saharozu sporije podiže nivo šećera u krvi što pogoduje dužoj sitosti, boljoj kontroli šećera u krvi, manjem lučenju insulina.

Dobra je za regeneraciju jetre i najmanje od svih šećera doprinosi stvaranju karijesa.

Napravljena od integralnog brašna, i samim tim snabdeva telo velikom količinom dijetetskih vlakana koja pomažu varenju, povoljno utiču na nivo šećera u krvi i duže vreme održavaju sitost. Daje visok nivo kvalitetne energije koja može da traje i po više sati.

Sadrži kvalitetne masnoće bez trans masti koje samim tim snižavaju glikemijski indeks, odnosno poboljšavaju nivo šećera u krvi. Domaćinskog ukusa i strukture koja podseća na slatke djakonije naših baka a ujedno je zdrav i ukusan obrok za nas i naše najmladje.

Sastav:

Integralno pšenično brašno 50%, fruktoza, hidrogenizovana biljna mast, voda, cimet 1.5%.

100g proizvoda sadrži 6.9g dijetnih vlakana.

Ne sadrži aditive ni konzervanse.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska Vrednost Kcal 490

Energetska Vrednost KJ 1995

Masti 23g

Mononezasićene masti 0g

Polinezasićene masti 0g

Zasićene masti 11g

Ugljeni hidrati 60g

Šećeri 23g

Vlakna 6g

Proteini 6g

Pakovanje 1kg

Original pakovanje 1kg Bioland

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top