Cejlonski Crni čaj 100g

179 RSD

Cejlonski Crni Čaj: Bogatstvo ukusa i Zdravstvene Prednosti“ Crni čaj sa ostrva Cejlon odiše toplom esencijom i posebnim karakterom, definirajući se po kvalitetu i jedinstvenom mirisu.

Cejlonski Crni Čaj: Bogatstvo ukusa i Zdravstvene Prednosti“

Cejlonski crni čaj odiše toplom esencijom i posebnim karakterom, definirajući se po kvalitetu i jedinstvenom mirisu. Poznat kao najbogatija mešavina čaja, ovo piće izdvaja se svojim ukusom i aromom.

Globalni je favorit i potvrđeno piće po izboru.

Katehini + Polifenoli + L-teanin + Teofilin + Kofein = jedna od najboljih, prirodnih „fat burning“ kombinacija ikada!

Crni čaj ima veoma dugu tradiciju i dugu listu lekovitih svojstava.

Zahvaljujući svojim kvalitetima to je ubedljivo najpopularniji i najprodavaniji čaj u zemljama zapadnog sveta. Kod nas je nepravedno zapostavljen.

Crni čaj je u stvari tamniji „rođeni brat“ zelenog čaja jer i jedan i drugi potiču od iste biljke čiji je latinski naziv Camellia sinensis. U procesu proizvodnje jedan od najbitnijih faktora je stepen fermentacije (oksidacije). Crni čaj je u potpunosti fermentisao i tako dobio tamnu boju i prodorno bogat ukus.

Crni čaj je bogat kalijumom, mineralom – elektrolitom, koji reguliše kiselost i bazičnost u telesnim fluidima i pomaže u kontroli krvnog pritiska.

Ovaj element kontroliše električne aktivnosti srca, gradi proteine i pomaže razlaganje karbohidrata. Redovno ispijanje crnog čaja sprečava začepljenje arterija koje dovodi do infarkta srca i mozga.

Kofein u crnom čaju nadražuje koru velikog mozga, što doprinosi boljem shvatanju stvari i bržem povezivanju misli. Ovo automatski čini da sve intelektualne radnje obavljamo sa manje napora: lakše učimo, pamtimo, komuniciramo.

Crni čaj okrepljuje, umanjuje osećaj umora i pospanost.

Utieče i na bolji rad mišića i refleksa, pa pogoduje sportistima i drugim osobama kod kojih su bitne brze reakcije.

Zahvaljujući kofeinu i njegovom uticaju na respiratorni centar poboljšava se i funkcija disanja, povećava ventilacija pluća, što doprinosi tome da se lakše diše i prijatnije oseća.

Što se tiče njegovih antioksidativnih svojstava, ona su odmah pored zelenog čaja koji je po tome nadaleko čuven, kao što im je vrlo sličan i kompletan sastav.

Za prave ljubitelje čaja kvalitetan crni čaj predstavlja istinski užitak.

Kada kuvate crni čaj, najvažnije je ne dozvoliti da voda provri, ne ostavljajte čaj u vodi više od 60 sekundi jer ćete u protivnom značajno smanjiti korisna svojstva crnog čaja.

Preporučena dnevna doza crnog čaja je 3-4 šoljice.

Na Milton Schiffenbauer Pace University ustanovljeno je da crni i zeleni čaj deaktiviraju viruse, što podrazumeva i herpes. Prema nekim istraživanjima, crni čaj uništava i bakterije, posebno one koje mogu zagaditi organe za varenje i izazvati proliv.

Ispijanjem šoljice crnog čaja imamo šansu da uništimo bakterije i viruse u ustima. Ako se sada pitate šta je za vas bolji izbor: zeleni ili crni čaj, slobodno odlučite sami i svakako nećete pogrešiti.

Evo jednostavnog recepta za pripremu crnog čaja:

Sastojci:
  • 1 kašičica crnog čaja (ili po ukusu)
  • 1 šolja vode
Uputstvo:
  1. Zagrejte vodu do tačke kuvanja, ali nemojte dozvoliti da provri.
  2. Stavite kašičicu crnog čaja u šolju za čaj.
  3. Prelijte vrućom vodom preko čaja.
  4. Pokrijte šolju tanjirom ili poklopcem i ostavite da se čaj upija 3-5 minuta, ili duže ako želite jači ukus.
  5. Procedite čaj kroz cediljku ili filter za čaj kako biste odvojili listiće.
  6. Poslužite topao i uživajte u bogatom ukusu!

Sastav:

100% čist crni čaj, zemlja porekla: Šri Lanka, ostrvo Cejlon

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top