Cejlonski Crni čaj 100g

179 RSD

Cejlonski crni čaj 100g

Cejlonski crni čaj prožima topla esencija ostrvskog ukusa Sri Lanke. Ovaj  napitak  definiše poseban kvalitet i karakter koji  poseduje. Cejlonski čaj je poznat  kao najbogatija mešavina čaja zahvaljijući svom ukusu i jedinstvenom mirisu. Ovaj izuzetan napitak je globalni favorit i dokazano piće izbora.

Katehini + Polifenoli + L-teanin + Teofilin + Kofein = jedna od najboljih, prirodnih „fat burning“ kombinacija ikada!

CRNI ČAJ ima veoma dugu tradiciju i dugu listu lekovitih svojstava. Zahvaljujući svojim kvalitetima to je ubedljivo najpopularniji i najprodavaniji čaj u zemljama zapadnog sveta. Kod nas je nepravedno zapostavljen.

Crni čaj je u stvari tamniji „rođeni brat“ zelenog čaja jer i jedan i drugi potiču od iste biljke čiji je latinski naziv Camellia sinensis. U procesu proizvodnje jedan od najbitnijih faktora je stepen fermentacije (oksidacije). Crni čaj je u potpunosti fermentisao i tako dobio tamnu boju i prodorno bogat ukus.

Crni čaj je  bogat kalijumom, mineralom – elektrolitom, koji regulise kiselost i bazičnost u telesnim fluidima i pomaže u kontroli krvnog pritiska.

Ovaj element kontroliše električne aktivnosti srca, gradi proteine i pomaže razlaganje karbohidrata. Redovno ispijanje crnog čaja sprečava začepljenje arterija koje dovodi do infarkta srca i mozga.

Kofein u crnom čaju nadražuje koru velikog mozga, sto doprinosi da bolje shvatamo stvari i brže povezujemo misli. Ovo automatski čini da sve intelektualne radnje obavljamo sa manje napora: lakše učimo, pamtimo, komuniciramo.

Crni čaj okrepljuje, umanjuje osećaj umora i pospanost. Utiče i na bolji rad mišica i refleksa, pa pogoduje sportistima i drugim osobama kod kojih su bitne brze reakcije.

Zahvaljujuci kofeinu i njegovom uticaju na respiratorni centar poboljšava se i funkcija disanja, povećava ventilacija pluća, što doprinosi tome da se lakše diše i prijatnije oseća.

Što se tiče njegovih antioksidativnih svojstava ona su odmah pored zelenog čaja koji je po tome nadaleko čuven, kao što im je vrlo sličan i kompletan sastav. Za prave ljubitelje čaja kvalitetan crni čaj predstavlja istinski užitak.

Kada kuvate crni čaj najvažnije je ne dozvoliti da voda provri, ne ostavljajte čaj u vodi više od 60 sekundi jer ćete u protivnom značajno smanjiti korisna svojstva crnog čaja.

Preporučena dnevna doza crnog čaja je 3-4 šoljice.

Na Milton Schiffenbauer Pace University ustanovljeno je da crni i zeleni čaj deaktiviraju viruse, što podrazumeva i herpes. Prema nekim istraživanjima crni čaj uništava i bakterije, posebno one koje mogu zagaditi organe za varenje i izazvati proliv.

Ispijanjem šoljice crnog čaja imamo šansi da uništimo bakterije i viruse u ustima. Ako se sada pitate šta je za vas bolji izbor: zeleni  ili crni čaj, slobodno odlučite sami i svakako nećete pogrešiti.

  • 100% Cejlonski crni čaj

Zemlja porekla: Šrilanka

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top