Čičkovo ulje 50ml Sensilis

340 RSD

Masažom čičkovim uljem se poboljšava prokrvljenost kože i ishrana korena kose, što povoljno utiče na prirodan rast kose.

Čičkovo ulje 50ml

Čičkovo ulje sadrži ekstrakt korena čička (Arctium lappa) u maslinovom ulju i služi za negu svih tipova kose i za negu kože. Prirodan veganski proizvod za kozmetičke svrhe.

Čičak je biljka koja je široko rasprostranjena u Evropi, a dobro je poznata po svom bodljikavom plodu koji pri šetnji može da vam se zakači za pantalone. Ima ljubičaste cvetove ispod kojih se krije taj okrugli bodljikav plod i velike zelene listove.

Cveta od jula do oktobra. Ovo je dvogodišnja biljka. Iako je neopravdano smatramo korovom, baš kao i maslačak, čičak kao biljka nije potpuno beskorisan i može postati odlično prirodno sredstvo za vašu negu i očuvanje zdravlja, ako mu za to date priliku.

Čičak može da se gaji, premda ga ima i u divljini. Bogat je gvožđem, kalcijumom, vitaminima C, E, B, proteinima, omega 6 masnim kiselinama, magnezijumom, fosforom.

U istočnoj kulturi, koren čička je cenjen i kao sredtsvo za internu upotrebu. Nama je ipak najpozatiji po spoljašnoj upotrebi za negu kose i kože i u te svrhe se najviše koristi.

Jedan od načina da postignete optimalno zdravlje kose i kože glave je redovnom upotrebom čičkovog ulja.

Ovo ulje je pravi spas za suvu kosu i za suvu kožu iz razloga što u sebi sadrži vitamin A i esencijalne masne kiseline koje pomažu jačanju kose i pospešuju njen rast.

Ukoliko do sada niste ga isprobali  kosu, za negu kože lica i grudi, verujemo da ćete posle ovog teksta to ozbiljno razmotriti.

Pored kose, ono je dobro i za rast trepavica, obrva, pa i protiv bubuljica i za negu grudi. Jedan proizvod, a tako mnogo namena!

Pomaže i kod tretmana iritirane kože glave tako što umanjuje crvenilo i smiruje svrab. Samim tim ulje čička postaje pravi borac protiv peruti.

Dejstvo:

– smiruje nadraženu kožu glave i pomaže pri otklanjanju peruti.

– neguje oštećenu kosu, ojačava koren kose i daje joj sjaj, volumen i vitalnost.

– masažom se poboljšava prokrvljenost kože i ishrana korena kose, što povoljno utiče na prirodan rast kose.

– preporučuje se i kod tretmana kože lica zbog njegovih regenerativnih svojstava i efekat čišćenja koji ima na kožu.

– pruža odličnu negu noktiju i zanoktica mazanjem i blagom masažom.

Način upotrebe:

Kosa

Naneti nežnom masažom na suvu kosu i kožu glave. Ostaviti da ulje stoji oko 30 minuta, а potom oprati blagim šamponom.

Koža

Naneti dovoljnu količinu ulja na kožu i blago umasirati.

Nokti i zanoktice

Naneti malu količinu ulja i blago umasirati.

Pakovanje 50ml Sensilis

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top