Biomaska za kosu HClay150ml Shenemil

599 RSD

Biomaska na bazi gline za kosu HClay je idealno sredstvo za negu, jačanje i vraćanje sjaja kosi, dok istovremeno deluje protiv peruti i seboreje.

Biomaska za kosu HClay 150ml

Biomaska na bazi gline za kosu HClay je idealno sredstvo za negu, jačanje i vraćanje sjaja kosi, dok istovremeno deluje protiv peruti i seboreje. Razvijena po originalnom receptu dr Staniše Stojiljkovića, ova maska pruža obnovu korena kose.

U procesu sušenja, maska reaguje s površinom kože, blago je zatežući i omogućavajući aktivnim komponentama ulja da prodru u koren dlake.

Kada se osuši, glina mehanički podiže koren dlake, što zapravo predstavlja prirodnu masažu kože glave. Preporučuje se nošenje suve gline što duže radi maksimalnih benefita.

Takođe, u suvom stanju, glina čisti nečistoće s kože i kose, izvlačeći toksične supstance iz znojnih žlezda. Znojne i lojne žlezde se stoga čiste, omogućavajući korenu dlake da diše i bude hidriran.

Prilikom ispiranja, glina pomaže u uklanjanju masnoće s kože i kose.

Budući da kosa može akumulirati toksične metale, poput mikotoksina, glina ih vezuje i eliminiše zahvaljujući svojim jonoizmenjivačkim i absorpcionim svojstvima.

Primena:

Nanesite glinu na kožu glave blagim masirajućim pokretima i ostavite da deluje 1-2 sata, ili duže ako je moguće. Možete spavati s nanetom glinom, a kosu oprati tek sledećeg dana. Za dužu kosu, preporučuje se boravak u toplijoj prostoriji kako bi se glina potpuno osušila.

Kod problema poput alopecije ili problematičnih delova kože glave, masku nanesite samo na ta područja. Preporučuje se nošenje glinom namazanih delova što duže, čak i tokom noći.

Nakon toga, dobro navlažite kosu mlakom vodom. Ostavite da kosa odstoji nekoliko minuta kako bi suva glina ponovo postala gel, a zatim dodajte šampon i isperite kosu (možete ponoviti postupak).

Primetićete intenzivnu penu prilikom šamponiranja, što ukazuje na prirodnu površinski aktivnu sposobnost gline. Nakon ispiranja, na granici između kose i kože lica može se primetiti crvenilo koje traje do 30 minuta, što je normalna reakcija na rad gline.

Sastav :

Glina, ekstrakti bilja, voda, vitamin E i vitamin C.

Pakovanje 150g  Shenemil

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top