Biomaska za kosu HClay150ml Shenemil

470 RSD

Glina neguje, jača i vraća sjaj kosi. Protiv peruti i seboreje. Obnavlja koren kose.

Biomaska za kosu HClay 150ml

Biomaska na bazi gline za kosu HClay neguje, jača i vraća sjaj kosi. Protiv peruti i seboreje. Obnavlja koren kose. Po originalnoj recepturi dr Staniše Stojiljkovića.

U fazi zasušivanja reaguje sa površinskim delom kože, blago ga zatežući, čime omogućava prodor aktivnih komponenti ulja u koren dlake. U zasušenom obliku glina mehanički izvlači koren dlake naviše (zapravo vrši prirodno masiranje kose – te je zato treba u zasušenom obliku nositi što duže.

Takođe u zasušenom obliku maska od gline rastvara nečistoće sa kože i kose izvlači iz znojnih žlezda sve toksične supstance.

Znojne i lojne žlezde se tada skupljaju i omogućuju širenje korena dlake, koji je iz gline absorbovao vodu i nabubreo-hidratisao. Ovaj mehanizam gline omogućava disanje korena dlake uz istovremenu ishranu.

U fazi ispiranja, glina potpomaže saponifikaciju masnih i rožastih delova kože i kose.

Kako je kosa glavni akumulator svih toksičnih metala – takozvanih mikotoksina (analizom pepela dlake to se može utvrditi), glina svojim jonoizmenjivačkim i absorpcionim dejstvom vezuje i odstranjuje mikotoksine, kako iz površinskog tako i iz potkožnog dela dlake.

Način primene:

Glinu utrljavati po koži glave blagim masiranjem i ostaviti da odstoji 1 – 2 sata (može i duže). Sa tako utrljanom i zasušenom glinom se može prespavati, a tek sutra dan oprati kosu. U slučaju da imate dugu kosu treba boraviti u toplijoj prostoriji, dok se glina zasuši.

Ako se radi o alopeciji ili o problemima na pojedinim mestima kože glave mogu se mazati samo ta mesta maskom od gline. Poželjno je nositi namazanu glinu što duže ili u toku noći.

Nakvasiti dobro kosu mlakom vodom. Tako nakvašena kosa treba da odstoji nekoliko minuta kako bi zasušena glina ponovo postala gel, tada dodajemo šampon i onda se ispira (može još jedno šamponiranje).

Primećuje se za vreme šamponiranja ili sapunanja, intenzivna pena, što pokazuje, da je prirodno površinski aktivno sredstvo (konačno stalno govorimo, kako su naše bake prale kosu glinom, odnosno u našem jeziku odomaćenom ”umom”).

Posle ispiranja kose, na granici kosmatog dela i lica, primećuje se crvenilo, koje zavisi od pigmentacije i traje do 30 minuta. Ono je normalna posledica “rada” gline.

Sastav :

Glina, ekstrakti bilja, voda, vitamin E i vitamin C.

Pakovanje 150g  Shenemil

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top