Heljda propržena bez glutena 1kg Slavuj

550 RSD

Heljda isceljuje sluzokožu tankog creva, poboljšava cirkulaciju i stanje kapilara i krvnih sudova.

Heljda propržena bez glutena 1kg Slavuj

Heljda propržena izuzetno je hranljiva i koristi se u mnogim jelima kao ukusan i zdrav sastojak. Ova žitarica, poznata po svojoj specifičnoj aromi, postaje alkalna kada se koristi kao kaša, čineći je jednom od retkih alkalnih žitarica na tržištu.

Mlado zrnevlje heljde, ukoliko se ostavi da klija, postaje izuzetan izvor hlorofila, vitamina i enzima, pružajući dodatne zdravstvene benefite.

Ono što čini heljdu posebnom je njena sposobnost da ojača kapilare i krvne sudove, poboljša cirkulaciju, i takođe deluje kao efikasan lek za probleme kao što su dijareja i hronična dizenterija.

Sa visokim nivoom antioksidanata, heljda igra ključnu ulogu u borbi protiv slobodnih radikala, smanjujući rizik od različitih bolesti, uključujući kardiovaskularne i maligne oboljenja.

Osim toga, rutin, prisutan u heljdi, doprinosi smanjenju nivoa lošeg holesterola, poboljšava cirkulaciju i sprečava pojavu srčanih i moždanih udara.

Heljda je takođe izvrstan izvor proteina i vlakana, što je čini idealnom za poboljšanje varenja, regulisanje nivoa šećera u krvi i smanjenje apetita. Za osobe koje se bore sa viškom kilograma, heljda može biti ključni sastojak u njihovoj ishrani, doprinoseći opštem zdravlju i osećaju sitosti.

Pored toga je korisna i u nezi kože, kao i u prevenciji različitih zdravstvenih problema poput anemije, astme i zapaljenja kože.

Svojim izbalansiranim aminokiselinskim profilom, heljda podržava zdrav san, jača kosu i kosti te poboljšava opšte stanje organizma.

Uz heljdu, moguće je pripremiti raznovrsna jela – od sarmi i punjenih paprika do ukusnih ćufti i burgera. Preporučuje se kombinovanje sa začinima poput bosiljka, origana i timijana kako bi se postigao bogat i intenzivan ukus.

Nutritivna vrednost 100g:

Energetska vrednost 1401 kJ/ 335 kcal

Masti ukupno 3g

Ugljeni hidrati 70g

Proteini 12g

Pakovanje 1kg Slavuj

Zemlja porekla: Rusija

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top