Joya Sojin napitak sa kalcijumom 1l

299 RSD

Savršeno je da utoli žeđ dok ujedno doprinosi dobrom osećaju i zdravlju uopšte .

Joya Sojin napitak sa kalcijumom 1l

Joya Sojin napitak sa kalcijumom je ukusan i osvežavajući napitak. 100 % prirodni napitak sa dodatkom vitamina idealan kao zamena za mleko.

Sojino mleko je bez holesterola, laktoze. Savršeno je da utoli žeđ dok ujedno doprinosi dobrom osećaju i zdravlju uopšte.

Zdrav i lako svarljiv proizvod visoke nutritivne vrednosti. Proizvedeno od kvalitetnog zrna soje i predstavlja izvor proteina, vitamina, minerala i ugljenohidrata koji sporo sagorevaju.

Posno na vodi. Obogaćeno kalcijumom. Za organizam neophodna je dovoljna količina iskoristljivg kalcijuma, koji ulazi u sastav kostiju.

Sojino mleko ne sadrži holesterol, laktozu i gluten.

Uloga zaštitnih hranljivih sastojaka (minerala i vitamina), koji se nalaze u proizvodima od soje, takođe je veoma značajna za organizam. Među vitaminima posebno su zastupljeni vitamini B i E grupe, a od minerala tu su kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe.

Koje su prednosti konzumiranja sojinog mleka:

–sadrži samo biljne proteine
–ne sadrži laktozu
–samo 0,5% dece je alergično na sojino mleko
–smanjuje holesterol
–ne sadrži hormone
–bogato je izoflavonima

Napitak obiluje prirodnim biljnim estrogenima koji su značajni za regulisanje hormonalnog statusa, posebno kod žena. Pomaže pri snižavanju holesterola.

Istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje sojinog mleka može značajno smanjiti koncentraciju triglicerida i lipoproteina u krvi, a podiže nivo visokih lipoproteina gustine (HDL).

Ovaj kombinovani efekat čini sojino mleko idealnim ako imate visok holesterol ili imate porodičnu istoriju srčanih oboljenja.

Pakuje sa vlaknima koja pomažu da se osećate sito za duži period. Takođe pomaže da oslobodite telo od toksina.

Dobar je izvor proteina. Obrađuje vrlo malo i može imati malo manje proteina, ali je uvek dobar izvor. Soja je ono što je poznato kao kompletan protein, što znači da sadrži sve esencijalne aminokiseline. Moramo ih unositi hranom, jer ih prirodno nema u organizmu.

Šolja ovog napitka sadrži proteina skoro isto koliko i biftek. Za vegetarijance ili one na strogim dijetama za koje je teško dobiti dovoljno proteina, soja može biti odgovor.

Sastav:

sojina osnova 96, 4% (voda, sojina zrna 6, 8%), šećer šećerne trske, kalcijum karbonat, morska so, regulatori kiselosti, zgušnjivač, aroma.

Pre upotrebe dobro promućkati. Nakon otvaranja čuvati u frižideru i upotrebiti u roku od 3-4 dana.

Nutritivna vrednost na 100 ml:

Energija kj 190 kJ

od kojih su zasićene masti 0g

Ugljeni hidrati 2g

od kojih su šećeri 2g

Energija kcal 45 kcl

So 0g

Belančevine 3g

Pakovanje 1l Joya

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top