Joya Ovseni napitak organski 1l

390 RSD

Ovseno mleko pruža osećaj sitosti i daje snagu tokom dana ili okrepljuje posle većih fizičkih i mentalnih napora.

Joya Ovseni napitak organski 1l

Joya ovseni napitak organski je 100% proizvod biljnog porekla. Idealan kao veganska zamena za mleko. Preporučuje kod ljudi koji imaju intoleranciju na laktozu i za osobe sa povišenim holesterolm, ali i svim ostalim kategorijama stanovništva koji brinu o svom zdravlju.

Ovseno mleko je veoma ukusno i okrepljujuće veganski, posni napitak.

Zahvaljujući dobro izbalansiranim proteinima i mastima, pruža osećaj sitosti i daje snagu tokom dana ili okrepljuje posle većih fizičkih i mentalnih napora. Može da se pije toplo ili hladno, u musliju, čaju ili kafi i uz dodatak slatkih začina.

Mleko od najkvalitetnije austrijske zobi, bez laktoze, bez glutena, i dodatka šećera, sadrži prirodna vlakna. Bez dodataka veštačkih zaslađivača, konzervansa, boja.

Za šta je sve dobro ovseno mleko?
  • ne sadrži laktozu i prikladno je za vegane
  • pomaže u sprečavanju anemije
  • jača kosti
  • jača imunitet
  • snižava holesterol

Samo jedna šolja ovsenog mleka sadrži dovoljno gvožđa da zadovolji 10% od ukupne preporučene dnevne doze, što znači da je ono sjajan izvor gvožđa, pogotovo za vegeterijance i vegane.

U kombinaciji sa drugim biljnim narminicama bogatim gvožđem (mahunarke, tamna čokolada), jedna ili dve šolje ovsenog napitka na dan će stimulisati stvaranje zdravih eritrocita i sprečiti anemiju.

Ovas odlično snižava holesterol i zdrav je za srce. Sadrži beta-glukan, vrstu vlakana rastvorljivih u vodi, za koje je dokazano da snižavaju holesterol. Nekoliko istraživanja je pokazalo da beta-glukan ima isti efekat i kada se od ovsa napravi napitak.

Sastav: 

osnova od ovsa 99,5% (voda, organski ovas 11,5%), hladno ceđeno suncokretovo ulje i kuhinjska so. Nakon otvaranja čuvati u frižideru i popiti ga u roku od 3 – 4 dana.

Nutritivna vrednost na 100ml:

Energija 194kJ (46kcal)

Proteini 0g

Ugljeni hidrati 8g

Masti 0g

Holesterol 0g

Dijetalna vlakna 0g

Natrijum 0g

Pakovanje 1l Joya

Cena se redono ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top