Kokosovo brašno 100g Moja Trpeza

55 RSD

Kokosovo brašno 100g

Kokosovo brašno je divnog ukusa, bogato vlaknima, dobar izvor biljnih proteina, sadrži dovoljno zdravih masti, a ima nizak glikemijski indeks i malo kalorija!

Poslednjih godina postalo jedno od omiljenih zamena klasičnim brašnima u veganskoj, bezglutenskoj, keto i ishrani dijabetičara.

Kokosovo brašno – ugljeni hidrati u znatno manjim količinama od žitnih brašna.

Kvaliteteno kokosovo brašno sadrži svega oko 20% ugljenih hidrata, za razliku od žitnih brašna (pšenično, heljdino, ovseno), koja sadrže od 70 do 80% ugljenih hidrata – bilo da su bela brašna ili integralna.

Dodatno sadrži oko 20% proteina, koji ne pripadaju ni jednoj grupi iz familije glutenskih proteina!

Možda ništa od gore navedenog nije vaš slučaj, i vi bez problema koristite brašna u ishrani (od celih zrna žitarica ), ali vam se dešava da brzo ogladnite nakon što popijete zdrav smuti ili pojedete vašu jutarnju kašu.

To je sasvim logično jer iako su ovakvi obroci puni vitamina, minerala, i fitonutrijenata. Obično sadrže puno prirodnog šećera i ugljenih hidrata, a malo proteina i ne previše vlakana.

U ovom slučaju dodatak 1-2 kašike kokosovog brašna u vaš smuti ili kašu može divno da izbalansira nutritivni sastav, i da vas drži daleko duže sitim. Dodatno, ako izaberete kokosov protein (brašno) vrhunskog kvaliteta, onda ćete dobiti i divnu aromu kokosa!

Sastav:

Kokosovo brašno

 Pakovanje 100g Moja trpeza

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top