Kokosovo brašno 100g
Kokosovo brašno je divnog ukusa, bogato vlaknima, dobar izvor biljnih proteina, sadrži dovoljno zdravih masti, a ima nizak glikemijski indeks i malo kalorija!
Poslednjih godina postalo jedno od omiljenih zamena klasičnim brašnima u veganskoj, bezglutenskoj, keto i ishrani dijabetičara.
Kokosovo brašno – ugljeni hidrati u znatno manjim količinama od žitnih brašna.
Kvaliteteno kokosovo brašno sadrži svega oko 20% ugljenih hidrata, za razliku od žitnih brašna (pšenično, heljdino, ovseno), koja sadrže od 70 do 80% ugljenih hidrata – bilo da su bela brašna ili integralna.
Dodatno sadrži oko 20% proteina, koji ne pripadaju ni jednoj grupi iz familije glutenskih proteina!
Možda ništa od gore navedenog nije vaš slučaj, i vi bez problema koristite brašna u ishrani (od celih zrna žitarica i organska nadamo se), ali vam se dešava da brzo ogladnite nakon što popijete zdrav smuti ili pojedete vašu jutarnju kašu.
To je sasvim logično jer iako su ovakvi obroci puni vitamina, minerala, i fitonutrijenata. Obično sadrže puno prirodnog šećera i ugljenih hidrata, a malo proteina i ne previše vlakana.
U ovom slučaju dodatak 1-2 kašike kokosovog brašna u vaš smuti ili kašu može divno da izbalansira nutritivni sastav, i da vas drži daleko duže sitim. Dodatno, ako izaberete kokosov protein (brašno) vrhunskog kvaliteta, onda ćete dobiti i divnu aromu kokosa!
Da bi kokosovo brašno zaista bilo samo korisno za naš organizam, treba pre svega da bude organsko (detaljno objašnjeno kasnije), ali nisu ni sva organska kokosova brašna ista. Neka su suvlja, neka uopšte nemaju aromu kokosa, neka su žućkasta, neka sitnija.
Pakovanje 100g rf