Palenta bez glutena 500g Aleksandrija

220 RSD

Palenta od prosa, pirinča i kukuruza ima nizak glikemijski indeks pa pogodna za prevenciju dijabetesa.

Palenta bez glutena 500g

Premium palenta bez glutena mix od prosa, pirinča i kukuruza ima nizak glikemijski indeks pa pogodna za prevenciju dijabetesa.

Kačamak je jelo koje datira od davnina, a potiče sa severa Italije. Ovaj tradicionalni seoski obrok je pogodan čak i za bebe, što dovoljno govori o tome koliko je zdrav i primeren najrazličitijim režimima ishrane.

Kombinuje griza od prosa, pirinča i kukuruza za neponovljiv ukus i dugotrajnu energiju kojima ćete se vraćati iznova i iznova.

Žitarice koje su prirodno bez glutena i nutritivno izuzetno bogate. Kukuruz, bogat vitaminima B1 kompleksa, kao i vlaknima, utiče na koncentraciju, sprečava anemiju, a takođe je dobar u borbi protiv dijabetesa, gihta i depresije.

Poboljšava koncentraciju i dobar je u održavanju kondicije. U kombinaciji sa prosom i pirinčem ima specifična svojstva koje utiču na poboljšanje koncentracije i održavanju kondicije. Preporučuje se novorođenčadima, sportistima, kao i svima koji žele da se hrane zdravo.

Prednosti proizvoda bez glutena:

Nizak glikemijski indeks pogodno za prevenciju dijabetesa.

Bazan karakter bazna sredina je neophodna za jačanje imuniteta i očuvanje zdravlja.

Bogati vlaknima odlični za pospešivanje rada digestivnog trakta i ubrzavanje metabolizma.

Odlični za jačanje kostiju i prevenciji osteoporoze zbog povoljnog sadržaja kalcijuma i fosfora.

Sadrže visok procenat leucina iz žitarica (prosa i heljde i drugih) esencijalne aminokiseline koju ljudski organizam ne može sam da sintetiše nego se unosi samo putem hrane.

Leucin je od velike važnosti za sintezu proteina i za mnogobrojne metaboličke funkcije.Leucin doprinosi održavanju nivoa šećera u krvi, potpomaže rast mišićnog i koštanog tkiva. Ubrzava zarastanje rana.

Sadrže belančevine koje su lako svarljive i odlična su zamena za belančevine životinjskog porekla za ljude koji se hrane vegeterijanskom ishranom.

Odličan su izvor folne kiseline.Pogodno za vegane. Bez dodatog šećera.

Sastav:

Griz od prosa (33,33%), pirinčani griz (33,33%), kukuruzni griz (33,33%).

Priprema:

Vreme kuvanja 5-7 minuta.

Pakovanje 500g Aleksandrija

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top