KUZU SKROB MITOKU 50G

540 RSD

Kuzu skrob Mitoku 50g

Kuzu skrob se dobija od biljke iz porodice mahunarki koja raste divlje u planinama i poljima Japana. Beli skrob dobijen iz korena kuzua u Japanu se od davnina ceni kao hrana.

Ujednno je i lek:

Kuzu delotvorno jača organizma kod prehlada, neuralgija i reume jer ublažava upalu i snižava temperaturu. Kuzu sadrži veliku količinu izoflavona koji opuštaju mišiće i krvne žile, a posebno je delotvoran za regulaciju probave, a podržava i pravilan rad želuca i creva.

Lekovita svojstva:

Napici od kuzu praha koriste se u kineskoj i japanskoj ishrani i medicini zato što su vrlo lekoviti.

Kuzu hladi i umiruje stomak i creva, preporučuje se u slučaju problema sa varenjem, slabog varenja, bolova u stomaku, kao i u slučaju dijareje. Ukoliko se redovno uzima kuzu će ojačati slab digestivni trakt i smanjiti simptome kao što su gasovi ili česta stolica.

Tradicionalna kineska medicina preporučuje kuzu i u slučaju visokog krvnog pritiska, povišenog holesterola, a i kao prevencija pojave krvnih ugrušaka i srčanih problema. Napici od kuzu praha mogu otkloniti i dugotrajne migrene.

Napici od kuzu preporučuju se u ranoj fazi prehlada, kada nos jako curi.

U Kini, napici od kuzua tradicionalno se koriste i kao lek protiv mamurluka. Moderna medicina potvrdila je pozitivno delovanje kuzu napitaka kao pomoćnog sredstva u lečenju alkoholizma, zato što ovaj napitak smanjuje želju za alkoholom i obnavlja organe oštećene dugotrajnim konzumiranjem alkoholnih napitaka.

Ovaj proizvod nosi oznaku ,garantovano biološki uzgoj.

Način upotrebe:

Kuzu napitak treba konzumirati ujutro, na prazan stomak.

1 kašičica kuzua razredi se u velikoj kašici hladne vode a zatim se dolije vode u 2dl vode i kuva se 5 minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje.

Kod gripa, prehlada i konstipacije preporučuje se kuvanje kuzua s malom količinom umeboši šljive i nekoliko kapi šoju sosa.

Upotrebljava se i za zgušnjavanje variva, umaka, preliva kao i za pripremanje  toplog napitka.

Pakovanje 50g Mitoku

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top