Kokosova voda 1l Aquaverde

499 RSD

Kokosova voda je prirodan je izotoničan napitak bogat vitaminima, mineralima i aminokiselinama.

Kokosova voda 1l

Kokosova voda Aquaverde, dobijena od oko tri kokosova oraha, prirodan je izotoničan napitak bogat vitaminima, mineralima .

Kako je sastav sličan sastavu krvne plazme u krvotoku, Koristila kao zamena za krv i spašavala veliki broj života u oružanim sukobima. Danas je lako dostupna na tržištu i koristi se kao osvežavajući napitak kod mnogih zdravstvenih tegoba.

Sladunjavog je ukusa koji podseća na kokosov orah, niskokalorična je i dobra za varenje.

Idealna je za piće koje pomlađuje i prirodnim putem vraća izgubljenu životnu energiju i snagu. Sok se dobija iz zelenih i mladih kokosa koji nisu stariji više.

Osim što je bogata vitaminom C i B sadrži i magnezijum, kalcijum, natrijum, gvožđe i fosfor, koji pomažu u poboljšanju fizičkih osobina i obnavljanju energije. Ova neobična voda takođe je izvor mikroelemenata poput cinka, selena i antioksidanata koji štite od slobodnih radikala.

Njihovo prisustvo u organizmu izaziva biohemijske i funkcionalne poremećaje. Osim što je izuzetno  bogata proteinima, a njen sastav je vrlo sličan plazmi.

Plazma je prirodna tečnost koja cirkuliše našim telom i koja se često u medicini koristi umesto transfuzije. Ovaj blagotvorni napitak stručnjaci preporučuju za poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja, jer je po molekularnom sastavu sličan krvnoj plazmi.

Borba protiv bora, viška kilograma ili nedostatka energije nije teška ako vam je saveznik kokosova voda, tvrde indijski naučnici sa Univerziteta u Nju Delhiju.

Skoro čudotvorni napitak moć duguje molekularnom sastavu sličnom krvnoj plazmi. Brojne su koristi ovog napitka skrivenog u zelenom plodu kokosa.

Hidrirajuća i prepuna korisnih sastojaka, blagotvorno je sredstvo u prevenciji mnogih zdravstvenih tegoba.

Brojne studije pokazale su da ima antivirusna, antibakterijska, antiinflamatorna i antioksidantna svojstva. Potpuno prirodni napitak koji nam pomaže i u rehidrataciji organizma, jer sadrži pet esencijalnih elektorlita neophodnih za regulaciju telesne temperature.

Bez holesterola je i sadrži malo masti. Procenjuje se da 200 ml ovog soka sadrži samo 50 kalorija dok kokosovo mleko sadrži čak 550 kalorija gde 50% odlazi na masti i proteine.

Zdravstvene prednosti i upotreba:

  • sadrži visok nivo kalijuma i dobra je protiv dijareje (proliva)
  • bogata je kompleksom vitamina B
  • zbog sadržaja vlakana odlična je za varenje
  • ima svojstvo duaretika, pomaže kod kamena u bubregu i čisti urinarni trakt
  • učestvuje u detoksikaciji organizma i gubitku kilograma
  • usporava starenje i dubinki čisti kožu i ne zatvara pore

Ima mnogo manje šećera od drugih prirodnih napitaka, a sprečava grčeve i održava hidrataciju tela. Kod osoba koje gube dosta telesne tečnosti nadoknađuje izgubljenje elektrolite kao što su natrijum i kalijum, i sprečava hipertenziju. Popravlja ishranu bez dovoljno voća i povrća.

Savršena je za svakodnevnu hidrataciju organizma, hidrataciju tokom i nakon sportskih aktivnosti. Idealna za brži oporavak iscrpljenog organizma usled dehidratacije i gubitka elektrolita. Usled pojačanog znojenja, sunčanice, smetnji u probaci, usled povraćanja.

Ne opterećuje želudac. Apsorbuje se direktno u krvotok. Preporučuje se sportistima, rekreativcima, deci, osobama sa razvijenom ili urođenom netolerancijom na laktozu. Čisti organizam od toksina i čuva vitalnost i mladost organizma.

Pakovanje 1l Aquaverde

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top