Organski sok od Brusnice 500ml Biotta

850.00RSD

Sok od brusnice se koristi se kod urinarnih infekcija, a potvrđeno je njeno dejstvo protiv E.coli i drugih patogenih bakterija koje izazivaju infekcije u mokraćnim putevima.

Organski sok od Brusnice 500ml

Organski sok od divlje brusnice koristi se kod urinarnih infekcija, a potvrđeno je njeno dejstvo protiv E.coli i drugih patogenih bakterija koje izazivaju infekcije u mokraćnim putevima.

U pitanju je divlja planinska brusnica koje čine ovaj sok Biotta tako posebnim. Za razliku od njihovih ostalih industrijski prikupljenih američkih brusnica, ove manje, divlje, brdske brusnice rastu u šumama na Karpatskim planinama.

Dobijena žetva je vrhunskog kvaliteta i u skladu je sa najstrožijim organskih smernicama. Ova biljka je izvor mnogih hranljivih, lekovitih i zaštitnih sastojaka koji se koriste i u proizvodnju lekova.

Brusnica je bogat izvor flavonoida (antocijanina), flavonola i proantocijanida.

Pored toga sadrži visok nivo C vitamina, provitamina A (kao beta karotin), B vitamina (B1, B2, B3), kalcijuma, magnezijuma, fosfora, kalijuma, arbutin i vlakna. Plod ove lekovite biljke ima jako antioksidantsko dejstvo, a dokazano je da ima i antikancerogeno dejstvo. Brusnica je prirodni antibiotik, jer sprečava prijanjanje bakterija za zidove sluznica u organizmu.

Naročito je popularna za sprečavanje vraćanja infekcija u urinarnom traktu. Poznato je da antibiotici unište bakterije koje su prisutne u urinu, ali deo bakterija se “sakrije” u zidove mokraćne bešike i, po prestanku uzimanja antibiotika, nastave da se šire po urinarnom traktu.

Zahvaljujući prisustvu bioflavonoida brusnica sprečava i nastanak oboljenja desni, srca i krvnih sudova, ateroskleroze (suženja krvnih sudova), komplikacija dijabetesa.

Zbog svog prijatnog kiselkastog ukusa koristi se i kao sok za osveženje ili za grickanje, a posebno se preporučuje osobama koje su izložene stresu ili imaju neko oboljenje srca i krvnih sudova.

Lekovito dejstvo:

  • Uzrokuje prekid opstipacije odnosno zatvora (deluje kao laksativno sredstvo).
  • Sprečava nakupljanje i razvoj bakterija na zidovima bešike (suzbija širenje i pomaže u procesu eliminisanja ešerihije koli).
  • Ubrzava proces lečenja urinarnih infekcija.
  • Matični sok od divlje brusnice suzbija potrebu za noćnim i čestim dnevnim mokrenjem,.Pojačava dejstvo antibiotika koje koristite u okviru medicinske terapije.
  • Učestvuje u borbi protiv nastajanja i širenja bakterije helicobacter pylori (ova bakterija je jedna od najčešćih napadača želudačne flore i uzročnik pojave čira ili karcinoma u želucu).
  • Ublažava želudačnu kiselinu.
  • matični sok od divlje brusnice sprečava bolesti prostate.
  • Sprečava formiranje i taloženje kamenca u bubrezima i na taj način čuva funkciju bubrega.

Sastav:

divlja brusnica, voda, agava iz organskog uzgoja.

Bez aditiva. Pre upotrebe promućkati, servirati hladno. Može se koristiti 4 dana na sobnoj temperaturi,u frižidru 8 dana.

Nutritivna vrednost na 100ml:

Energija 244kJ/58kcal

Masti 0g

Od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljni hidrati 14g

Od kojih šećeri 13g

Belančevine 0g

So 0,01g

Pakovanje 500ml Biotta

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top