Lipov med 1kg
Lipov med već vekovima važi za jedan od najboljih prirodnih lekova – ne gubi blagotvorna svojstva čak ni nakon dužeg stajanja.
Najbolje ga je uzimati drvenom ili plastičnom kašikom i to u kombinaciji sa jabukovim sirćetom, orasima ili belim lukom. Mada su sve vrste meda prijatelji ljudskog organizma, najdelotvorniji od svih po mnogima je med od lipe. Svetle boje i slatkastog, prefinjenog ukusa, odlikuje se bistrinom, gotovo prozirnošću.
Lipov med sadrži najviše vitamina koji potiču od mnogih biljaka, a svaka biljka ima specifičan hemijski sastav.
Negde u medu ima više alkaloida, negde mineralnih materija, negde vitamina, a posebno je značajno prisustvo eteričnih ulja i fitoncida (biljnih antibiotika sa kojima se biljka brane od mikroorganizama). Zbog sadržaja vitamina, ovaj med treba uzimati u vreme jesenjih i prolećnih prehlada.
Lipov med jača organizam, povećava zaštitne i imune mehanizme.
Pokazuje dobro dejstvo kod oboljenja disajnih puteva, gnojnih rana, i ginekoloških oboljenja. Kao sredstvo za iskašljavanje uzima se u vidu inhalacija, sirupa, ili u prirodnom obliku.
Vrlo dobro deluje za lečenje hroničnih formi rinitisa, sinuzitisa kao i stomačno-crevnih i bubrežnih bolesti.
Od vitamina sadrži :
vit b1 (tiamin), vit b2 (riboflavin), vit b5 (pantotenska kis), vit b6 (piridoksin), vit h (biotin),vit p (niacin), tokoferol, vit c a od minerala kalcijum, kalijum, sumpor, jod, mangan, magnezijum, cink.
Lekovito dejstvo:
- Ima izraženo antibakterijsko, antigljivično, antivirusno i antiparazitarno
- Odličan izvor proteina i aminokiselina
- Nezamenljiv kod svih vrsta respiratornih infekcija
- Neizostavan kod problema sa varenjem i lošom resorpcijom hrane iz digestivnog trakta-pomaže kod nesanice, anksioznosti, depresije i psihosomatskih bolesti
Način primene:
Može da se koristi na razne načine. Možete ga koristiti kao prirodni zaslađivač umesto šećera, kao slatki namaz, u kombinaciji sa svežim voćem, povrćem i td. Med ne treba stavljati u vrelu vodu, čaj ili neki drugi napitak iznad 45 stepeni, jer gubi sva lekovita svojstva, a u njemu ostaju samo ugljeni hidrati. Umesto leka, on postaje obična hrana.
Naša preporuka je da jedete med tri puta dnevno (ujutru, popodne i uveče, pola sata pre obroka) po jednu čajnu kašičicu lipovog meda (kašičica da bude drvena ili plastična). Nemojte ga gutati nego sačekajte da se polako otopi u ustima jer se med luči kroz pljuvačne žlezde.Ne treba piti vodu odmah.
Pakovanje 1kg Miloševic