Lipov med 1kg Miloševic

1.090 RSD

Lipov med iz pčelinjaka Milošević: Prirodni lek za jačanje imuniteta i borbu protiv prehlade

 

Lipov med iz pčelinjaka Milošević: Prirodni lek za jačanje imuniteta i borbu protiv prehlade

Lipov med se dobija sakupljanjem nektara lipovog cveta u ekološkim šumama Homoljskih planina. Zbog ovog geografskog porekla, lipov med sadrži veliku količinu polena lipe, čak do 80%. Posebno se preporučuje tokom jesenjih i prolećnih perioda kada organizam zahteva dodatnu podršku u jačanju imunološkog sistema i odbrambenih mehanizama. Zahvaljujući svojoj slatkoći i lekovitim svojstvima, postaje sve popularniji kao prirodni lek.

Prednosti

  • Bogatstvo vitamina i minerala: Lipov med je bogat vitaminima B1, B2, B5, B6, H, P, C, kao i mineralima poput kalcijuma, kalijuma, sumpora, joda, mangana, magnezijuma i cinka. Ovi hranljivi sastojci su ključni za jačanje imuniteta i održavanje opšteg zdravlja.
  • Efikasan u borbi protiv prehlade: Zahvaljujući antibakterijskim, antivirusnim i antigljivičnim svojstvima, lipov med je posebno efikasan u borbi protiv prehlade, gripa, upale grla i respiratornih tegoba. Podstiče brži oporavak i olakšava simptome respiratornih infekcija.
  • Povoljno deluje na jetru: Blagotvorno utiče na funkciju jetre, podržavajući proizvodnju žuči i proces detoksikacije organizma. Ovo ga čini idealnim dodatkom za očuvanje zdravlja jetre i sistema za varenje.
  • Ublažava nervozu i nesanicu: Osim što jača fizičko zdravlje, lipa ima pozitivan uticaj i na mentalno stanje. Deluje umirujuće na nervni sistem, smanjujući nervozu, anksioznost i probleme sa spavanjem.

Dodatne karakteristike:

  • Karakterističan miris i ukus: Lipov med ima jedinstven miris i ukus, dok mu boja varira od tamno žute do svetlo braon.
  • Retkost i čistoća: Lipov med je veoma retka vrsta meda i sakuplja se u malim količinama u Srbiji. Sadrži značajnu količinu mineralnih materija koje pčele sakupljaju u prirodnim rezervatima, daleko od poljoprivrednih zasada i hemikalija.
  • Prirodna kristalizacija: Kristalizacija je prirodna karakteristika meda i jedan od pokazatelja njegove prirodnosti. Zagrevanjem tegle meda na temperaturi od 40°C u trajanju od 12 sati (pored radijatora ili na suncu), med će ponovo postati tečan.

Kako koristiti ?

Med se preporučuje uzimati drvenom ili plastičnom kašikom, samostalno ili u kombinaciji sa jabukovim sirćetom, orasima ili belim lukom. Može se dodavati u čajeve kao zaslađivač ili konzumirati samostalno. Za najbolje rezultate, preporučuje se redovna konzumacija lipovog meda sa čajem od lipe, posebno tokom sezonskih prehlada i gripa.

Pakovanje 1kg Miloševic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top