Ugostiteljski med u kesicama 12g

15 RSD

Ugostiteljski med za čaj u praktičnim kesicama. Med je najbolje koristiti svakog jutra, po jednu kesicu pre doručka (po potrebi i više), ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju, a još bolje u jabukovom sirćetu.

 

 

Ugostiteljski med u kesicama 12g

Ugostiteljski med za čaj u praktičnim kesicama.U originalnom pakovanju 80 kesica prirodnog livadskog meda.

Ukusan kao dodatak čajevima, kafama, prirodnim sokovima, desertima. Kvalitet i poreklo meda se strogo kontrolišu, dok se proces pakovanja odvija na tehnološki najsavremenijim italijanskim mašinama, po principima HACCP sistema, u ambalažu uvezenu iz EU, koja u potpunosti zadržava kvalitet meda.

Med je najbolje koristiti svakog jutra, po jednu kesicu pre doručka (po potrebi i više), ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju, a još bolje u jabukovom sirćetu.

Livadski med sadrži najviše vitamina koji potiču od mnogih biljaka, a svaka biljka ima specifičan hemijski sastav.

Negde u medu ima više alkaloida, negde mineralnih materija, negde vitamina. Posebno je značajno prisustvo eteričnih ulja i fitoncida (biljnih antibiotika sa kojima se biljka brane od mikroorganizama).

Zbog sadržaja vitamina, livadski med treba uzimati u vreme jesenjih i prolećnih prehlada. Livadski med jača organizam, povećava zaštitne i imune mehanizme. Pokazuje dobro dejstvo kod oboljenja disajnih puteva, gnojnih rana, i ginekoloških oboljenja. Kao sredstvo za iskašljavanje uzima se u vidu inhalacija, sirupa, ili u prirodnom obliku.

Vrlo dobro deluje za lečenje hroničnih formi rinitisa, sinuzitisa kao i stomačno-crevnih i bubrežnih bolesti.

Livadski  med sadrži 37 mineralnih materiјa ( aluminiјum, bor, gvoždje, јod, kalciјum, siliciјum, magneziјum, mangan, bakar, nikl, kalaј, olovo, sumpor, hrom, cink i dr. ).

Takođe sadrži skoro sve aminokiseline (17) koјe dolaze iz nektara i polena, broјne vitamine (B1, B2, B3, B6, B12, S, N, A, K, E, folna kiselina), organske kiseline i aromatične materiјe.

Prirodno svojstvo da se kristališe. Takav med prelazi u tečno stanje tako što se tegla sa medom stavi u posudu sa vodom koja se zagreva do temperature ne veće od 50ºC da bi med sačuvao sva svoja lekovita svojstva.

Med u kesicama 12g Milošević 

Transportno pakovanje: 80 x 12g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top