Maslinovo ulje Ybarra 1L

1.790 RSD

Maslinovo ulje u isto vreme snižava loš, LDL holesterol i štiti dobar, HDL holesterol i na taj način čisti krvne sudove. Pomaže u sprečavanju krvnih ugrušaka i uopšte poboljšava zdravlje arterija.

Maslinovo ulje Ybarra 1l

Ekstra devičansko maslinovo ulje Ybarra bogate voćne arome i uravnoteženog ukusa. Pravi prirodni sok od maslina, nastao je kao rezultat selekcije izvršene od strane vrhunskih stručnjaka u ovoj oblasti.

Bogatog je i uravnoteženog ukusa dobija se usključivo od prvog presovanja biranih maslina. Čuva se u autentičnoj tamnoj ambalaži, koja čuva sva nutritivna svojstva ulja. Može se koristiti prilikom pripreme salata i glavnih jela.

Masline su glavna odlika Mediteranske ishrane koja je proglašena društvenim dobrom.

Pored maslina Mediteranska ishrana bazira se i na voću, povrću, mahunarkama, ribi, orašastim plodovima, jajima, mlečnim proizvodima i umerenom konzumiranju hrane životinjskog porekla.

Maslinovo ulje spada u grupu dobrih masti koje nisu štetne po vaš organizam i zdravlje, pored toga ova vrsta ulja sadrži samo 14 % zasićenih masnih kiselina, dok  su ostatak mononezasićene masne kiseline.

Masline su najbolje za zdravlje, dok druga biljna ulja sadrže polinezasićene ( kukuruz, soja, semenke suncokreta, koštice grožđa ), koje su glavni uzročnik holesterola, kao i oboljenja srca i kardiovaskularnog sistema.

Još jedna bitna odlika jeste da obiluje omega 9 masnim kiselinama (oleinske kiseline) koje su najefikasnije u ubrzanju metabolizma, pa neće prouzrokovati gojaznost. Ono u isto vreme snižava loš, LDL holesterol i štiti dobar, HDL holesterol i na taj način čisti krvne sudove. Pomaže u sprečavanju krvnih ugrušaka i uopšte poboljšava zdravlje arterija.

Mi ne bi mogli da apsorbujemo vitamine A, D, E ili K bez masti u našoj ishrani. Zdrave masti, kao što je ekstra devičansko ulje, mogu pomoći u borbi protiv stresa, smanjenju promena raspoloženja i mentalnog umora.

Masline su bogat izvor hranjivih supstanci i vitamina zbog čega ulje dobijeno iz njih ima mnoštvo lekovitih svojstava. Od vitamina je najzastupljeniji vitamin E zbog kojeg ulje ima visoka antioksidativna svojstva.

Prednosti korišćenja:

  • Nema holesterola i ima 77 % nezasićenih masnih kiselina
  • Nema glutena i nema soli
  • Poboljšava ukus druge hrane
  • Sva ulja imaju otprilike istu kalorijsku vrednost
  • Sadrži 1.6mg, ili 2.3 IU
  • Vitamin E po kašici (14g)
  • Jedna kašika daje 8 % potrebne količine vitamina E
  • Upotreba maslinovog ulja smanjuje holesterol

Kada je o kuvanju reč, dosta ljudi je pod uticajem pogrešnog mišljenja da ga nije dobro termički obrađivati.

Baš naprotiv, ekstra devičansko ulje je prilikom termičke obrade stabilnije od ostalih ulja, koja se brže razgrađuju i oslobađaju štetne materije.

Idealna temperatura za obradu je 180 stepeni, dok će temperatura od 190 stepeni izazvati dim, što ne treba dozvoliti jer se tada oslobađaju štetne materije.

Hranljive vrednosti po konzumnoj dozi:

Kalorije 120

Ukupno masti 14g

Zasićene masti 2g

Polinezasićene masti 2g

Mononezasićene masti 10g

Holesterol 0mg

Natrijum 0mg

Ugljeni hidrati 0g

Proteini 0g

Pakovanje 1l Ybara

Zemlja porekla ŠPANIJA

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top