Ulje maka hladno ceđeno 250ml Linum

799 RSD

Ulje maka koristi se kao prirodan eliksir za osteroporozu, jača nerve, smanjuje bolove, opušta mišiće.

Ulje maka hladno ceđeno 250ml

Ulje maka hladno ceđeno je vrlo bogato alfa, gama tokoferolima i sterolima. Sadrži od 45 % do 50 % nezasićenih masnih kiselina kao što su oleinska i linolna. Bogato je fosforom, magnezijumom, kalijumom.

U mnogim zemljama, koje su tredicionalno veiliki proizvođači maka (Mađarska, Češka, Holandija), makovo ulje se koristi kao prirodan eliksir za osteroporozu. Za osteoporozu imamo potvrdu od potrošača.

Takođe pomaže u razvoju kostiju i njihovoj zaštiti. Vrlo popularno i zastupljeno ulje u ishrani sportista, zbog svoje osobine da opušta mišiće, jača nerve, ublažava bolove, povećava moć koncentracije i jača odbrambeni mehanizam organizma. A u narodnoj medicini se koristi kao pomoćno sredstvo u lečenju tromboze i embolije.

Zbog svog toplotnog efekta mak je vrlo popularan kod osoba sa slabom cirkulacijom, sindromom hladnih nogu i reumom.

U ajur-vedi se koristi u lečenju nervnih poremećaja kao i za lečenje nesanice. Isto tako u ajur-vedi se koristi i za lečenje astme. Neizostavni je sastojak u raznim proizvodima za mršavljenje.

Arapima, mak i ulje od njega koristi u otklanjanju bolova u stomaku izazvane usled prekomerne toplote i dehidracije.

Ulje spada u brzo sušiva ulja te vrlo popularno u slikarstvu. Stručnjaci smatraju da je ovo ulje najstarije i prvo korišteno ulje u istoriji u izradi crteža.

Zašto je zdravo?

Koristiti ga možemo i kao ulje za masažu, a konzumacijom kašičice ovog ulja pre spavanja možemo ukloniti nesanicu. Pomaže i kod bolesnika s astmom i onih koji boluju od hroničnog kašlja.

Koristi se za lečenje tegoba sa želucem, dok novija istraživanja pokazuju da usporava i rast tumora.

Sastav:

100% hladno ceđeno ulje makovog semena

Nega kože i masaža:

Ima toplotni efekat na ljudsku kožu i potkožno tkivo, samim tim, ubrzava cirkulaciju. Ulje je neizostavan sastojak u proizvodima za uklanjanje celulita, zatezanja kože lica, vrata i dekoltea. Zbog svog toplotnog efekta vrlo je popularno kod osoba sa slabom cirkulacijom, sindromom hladnih nogu i reumom.

Upotreba:

Preventivno 1 supenu kašiku.

U terapiji osteoporoze 2 do 3 puta po jednu supenu kašiku. Za osteoporozu je potvrđeno od strane potrošača.

Pakovanje 250ml Linum

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top