Ulje pšeničnih llica hladno ceđeno 100ml Uvita

630 RSD

Ulje pšeničnih klica koristi se u prevenciji arteroskleroze a doprinosi i snižavanju krvnog pritiska.

Ulje pšeničnih klica hladno ceđeno 100ml

Ulje pšeničnih klica je odličan izvor E vitamina, kao i nezasićenih masnih kiselina Kao lekovito ulje ono se koristi i u prevenciji arteroskleroze, a doprinosi i snižavanju krvnog pritiska. Ovo ulje se koristi  protiv upalnih kožnih bolesti (ekcem, psorijaza).

Takođe se koristi iza svakodnevnu negu kože jer je dobar antioksidans. Takvom dozom vitamina E sprečavaju se štetni spoljni uticaji – vitamin E je poznati antioksidant.

Pšenične klice poseduju oko 60% nezasićenih masnih kiselina.

Pored toga, poseduje najjači prirodni koncentrat vitamina E. Vitamin E spada u poznate antioksidanse koji štite naš organizam od negativnih uticaja slobodnih radikala. Pored vitamina E, ulje je bogato vitaminima A, B i D.

Pšenične klice su bogat izvor belančevina (oko 25%), vitamina B1, B2, B6 i E i gvožđa.

Sadrže i selen koji ima važnu ulogu u zaštiti srca i krvnih sudova. Takođe, one sadrže i oktakosanol koji utiče na otklanjanje zamora.

Jedno je od najboljih preparata za probleme cirkulacije jer pored ostalih korisnih sastojaka, sadrži i velike količine vitamina E i lecitina i selena. Odlično je protiv ateroskleroze. Ova vrsta ulja holesterol u krvi, poboljšava cirkulaciju, sprečava cirozu krvnih sudova, izliv krvi u mozak, infarkt srca.

10 grama ulja sadrži:

 • 1 gram alfa linolenske masne kiseline
 • 7 grama omega – 6 masnih kiselina
 • 3 grama zasićenih masnih kiselina
 • 135 % od preporučenog dnevnog unosa vitamina E
 • 4 % od preporučenog dnevnog unosa vitamina K

Upotreba za kožu i kosu:

Ova vrsta ulja je prirodni melem za negu i zaštitu vaše kože. Koža stari, kako starimo i mi, što znači da zahteva adekvatnu i redovanu negu.

Tako korišćenjem ulja smanjujete nastanak bora.

Ukoliko imate suvu, tanku, ispucalu i osetljivu kožu, ovo biljno ulje je pravo rešenje za vas, jer dubinski regeneriše kožu i dodatno je hrani. Ulje u nezi kože stimuliše izmenu tečnosti, štiti stanice kože od oštećenja, dokazano smanjuje nastanak i delovanje bora, dubinski hrani i regeneriše kožu, dok će suva, tanka, osetljiva i ispucala koža posebno ceniti ovo ulje.

Pšenične klice sadrže vrlo visok nivo vitamina E koji utiče kao:

 • Prevencija arterosklerozi
 • Smanjuje nivo holesterola u krvi
 • Bogato nezasićenim masnim kiselinama
 • Koristi se za svakodnevnu negu lica
 • Protiv upalnih kožnih bolesti (ekcemi, psorijaza)
 • Koristi za tretiranje dubinskih rana, opekotina i ožiljaka na koži

Način upotrebe:

može koristiti kao salatno ulje ili se može piti 1-2 kašike dnevno. Preporučuje se uz obroke bogate proteinima .Zbog osetljivosti omega 3 masnih kiselina, laneno ulje je najbolje držati u frižideru, u originalnoj ambalaži, van izvora toplote i sunčeve svetlosti.

Ovo ulje proizvedeno je procesom hladnog presovanja, čime je u njemu očuvan maksimum visokovrednih hranljivih sastojaka. Zaštićeno je inertnim gasom što omogućava dugu održivost u neotvorenoj boci.

Posle otvaranja ulje upotrebiti u roku od 45 dana. Pažljivo zatvarati flašu posle upotrebe i čuvati na tamnom i hladnom mestu.

Pakovanje 100ml Uvita

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top