Zejtin suncokretovo ulje organsko 1l Granumfood

580.00RSD

Zejtin suncokretovo ulje organsko , dobijeno postupkom hladnog ceđenja najkvalitetnijeg sirovog organskog semena suncokreta, na pužnim presama. Zejtin je važan je izvor omega 6 i omega 9 masnih kiselina.

Zejtin suncokretovo ulje organsko 1l

Zejtin suncokretovo ulje organsko , dobijeno postupkom hladnog ceđenja najkvalitetnijeg sirovog organskog semena suncokreta, na pužnim presama.

Suncokret potiče iz jugozapadnog dela Amerike, Perua i Meksika, a danas se najviše gaji u Rusiji, Francuskoj i Južnoj Evropi. Suncokretovo seme je bogato vitaminom E, koje je snažan antioksidant te neutrališe slobodne radikale. Pored toga, sadrži izvesne količine bakra, selena i magnezijuma kao i vitamin B – tiamin.

Deluje na:

  • Smanjenje rizika od srčanih oboljenja
  • Regulacija holesterola
  • Eegulacija hormonalnog sistema
  • Jačanje kostiju i smanjenje osteoporoze
  • Negu kože i kose

Stara ajurvedska metoda u poslednje vreme ima sve više pristalica jer je u praksi pokazala zadivljujuće rezultate. Ova terapija preporučuje se za prevenciju, ali i lečenje mnogih bolesti. Zasniva se na mućkanju ulja u ustima, pri čemu dolazi do oslobađanja organizma od štetnih materija (detoksikacija).

Svaka kašika suncokretovog ulja ima 8,9 grama linolne kiseline, koja je omega-šest polinezasićena masna kiselina koja je esencijalni deo zdrave ishrane.

Treba vam najmanje 11 do 14 grama dnevno, ali većina ljudi uzima previše ove omega šest masne kiseline u odnosu na još zdraviju kategoriju masnih kiselina koje se nazivaju omega-tri. Omega-tri masne kiseline se nalaze u plodovima mora, lanenom semenu, orasima i ulju od repice.

Zdravstvena korist od suncokretovog ulja je da svaka 1 kašika ovog ulja daje 5,6 miligrama alfa-tokoferola, oblika vitamina E koji deluje kao antioksidant u telu. Suncokretovo ulje ima više vitamina E od drugih dobrih izvora, kao što je većina orašastih plodova, kikirikija i maslinovog ulja, soje, kukuruza i ulja od repice.

Konzumiranje dobre količine vitamina E može ojačati vaš imuni sistem i smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Suncokretovo ulje deluje kao emolijens ili omekšivač. Omekšivači su agenti koji zgušnjavaju i imaju lubrikantni efekat omekšavanja.

Omekšivači sprečavaju gubitak vode, što je značajno za negu kose. Dragocen sastojak za regenerisanje masne kose. Pomaže da se kosa nahrani i sprečava njeno lomljenje.

Antioksidativna svojstva suncokretovog ulja mogu da spreče prevremene znake starenja. Izloženost slobodnim radikalima i suncu povećava stopu po kojoj vaša koža stari, i to čak može izazvati da se rano pojave bore i fine linije.

Antioksidansi pronađeni u suncokretovom ulju, zajedno sa dnevnim kremama za sunčanje, mogu smanjiti rizik od razvoja prevremenih znakova starenja.

Detoksikacija se radi na sledeći način:

1 supena kaška suncekrotovog ulja se mućka u ustima minimum 20 minuta, pri čemu treba strogo voditi računa da se ulje ne proguta. Po završetku ispljunuti ulje koje bi trebalo da je belo. Usta zatim dobro isprati, a zube zatim dobro oprati. Postupak se uvek radi na prazan želudac.

Posle par dana će vaši zubi biti blistavo beli kao da ste ih polirali .

Probajte.🤗

Sastav:

100% organsko hladno ceđeno ulje od suncokretovih semenki.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energija (kj/kcal) 890 kcal

Masti 98g

od kojih zasićene masne kiseline 11g

od kojih nezasićene masne kiseline 87g

Ugljenihidrati 0g

Proteini 0g

So 0g

Pakovanje 1l Granumfood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top