Mast protiv hemoroida 50ml Sinefarm

370 RSD

Mast se koristi kod hemoroida (posebno onih koji krvare), upaljenih limfnih čvorova i sličnih stanja gde je potrebno sanirati poremećaj krvnih sudova i krvarenja.

 

Kategorija: Oznake: ,

Mast protiv hemoroida 50ml

Mast protiv hemoroida sa uljanim ekstraktom cveta kantariona, nevena, kamilice, kokoca, semena divljeg kestena, korena gaveza, lincure i sveže šargarepe.

Kantarion ima antiseptično, antiupalno, sedativno, analgetičko i epitelizirajuće dejstvo. Tradicionalno se koristi kod opekotina, za zarastanje rana, čireva i hemoroida.

Neven je antiflogistik, epitelizant, spazmolitik i antimikrob. Najčešće se koristi spolja za zarastanje rana i brzu epitelizaciju oštećenog tkiva.

Uljani ekstrakt sveže šargarepe kao prirodni izvor vitamina A, D i E koji se nalaze u dovoljnoj količini da pospeše revitalizaciju oštećenog epitela sluzokože ili kože i vrše prevenciju bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Kamilica  aktivne supstance ekstrakta kamilice (hamazulen, bisabolol, matricin) ispoljavaju antiflogističko, ulkusprotektivno, antiseptičko, baktericidno i fungicidno delovanje.

Kokotac je antikoagulans te se koristi kod hronične insuficijencije vena (manifestuje se kao bol i težina u nogama sa noćnim grčevima, svrabom i otocima).

Takođe kod hemoroida (posebno onih koji krvare), upaljenih limfnih čvorova i sličnih stanja gde je potrebno sanirati poremećaj krvnih sudova i krvarenja.

Kesten  ekstrakt semena divljeg kestena se zbog visokog sadržaja escina (triterpenski saponin) najviše koristi kod tromboflebitisa, varikoznih vena, hemoroida i za povećanje tonusa vena.

Gavez  koren gaveza je adstrigens, hemostiptik, pomaže zaceljivanje rana i razmenu materija u ćelijama.

Sastav :

uljani ekstrakt cveta kantariona, kamilice, kokotca, nevena, semena divljeg kestena, korena gaveza, lincure i sveže šargarepe (1:4). Sa dodatkom anestezina i cink-oksida u odgovarajućoj podlozi.

Način upotrebe:

Mast nanositi više puta dnevno na prethodno dobro oprano obolelo mesto i blago utrljavati.

Pakovanje 50ml Sinefarm

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top