Nutritivni kvasac Macrobiotic 200g

570 RSD

Nutritivni kvasac jača imunitet, smanjuje nivo holesterola i deluje preventivno protiv raka zahvaljujući sadržaju selena. 

Nutritivni kvasac Macrobiotic 200g

Nutritivni kvasac Macrobiotic dobija se uzgojem jednoćelijskog organizma, gljivice saccharomyces cerevisiae na podlozi od melase. Gljivice se ispiraju, inaktiviraju, suše i melju u granule.

Bogat je proteinima, selenom, cinkom, folnom kiselinom i vitaminima B. Ukusom podseća na zreli sir, poboljšava ukus jelima i daje divan sirast ukus. Dodaje se u supe, čorbe, testenine, sendviče, salate, variva, veganski sir.

Odličan izvor B vitamina:

B1, B2, B3, B5, B6 i B9. Esencijalni za mentalno zdravlje, B vitamini su snažni antioksidanti i često ih nazivaju „vitaminima raspoloženja“.

Važni su i za centralni nervni sistem, a svi vitamini B kompleksa igraju važnu ulogu u razgradnji proteina, ugljenih hidrata i masti. Bogat esencijalnim mineralnom, magnezijumom. Sadrži još i cink, bakar i mangan.

Ne sadrži gluten, te je pogodan i za sve na bezglutenskoj ishrani. Možete ga dodati u supe, čorbe, testenine, salate, sendviče i naravno, veganski sir.

Po sastavu je čist protein, dakle, ne sadrži šećere. Sadrži 18 amino kiselina i možete ga konzumirati tokom celog dana, bez brige o ugljenim hidratima.

Odličan je za dijete, post i skidanje kilograma, jer se može koristiti umesto parmezana i sličnih mlečnih sireva. Po sastavu je čist protein, dakle, ne sadrži šećere. Sadrži 18 amino kiselina i možete ga konzumirati tokom celog dana, bez brige o ugljenim hidratima.

Jača imunitet, smanjuje nivo holesterola i deluje preventivno protiv raka zahvaljujući sadržaju selena. Sadrži male količine natrijuma i masti, ne sadrži gluten i bogat je cinkom koji pomaže u zarastanju rana.

Jedan od najboljih lekova za simptome kandide, i zbog svog antibakterijskog delovanja primenjuje se kod ešerihije, salmonele i stafilokoka.

Probiotici  poboljšavaju varenje i imaju pozitivne efekte kod obolelih od dijareje. Visok sadržaj tiamina u kombinaciji sa drugim B vitaminima pomaže u regulisanju kardiovaskularnog, endokrinog i digestivnog sistema , podiže energiju i održava zdrav metabolizam.

Bogat folnom kiselinom pa se preporučuje trudnicama kako bi se izbegli mogući defekti ploda i podstakao njegov pravilan razvoj. Koristi se i u kozmetičke svrhe, za kosu, kožu, nokte, kao i za lečenje hroničnih akni.

Savetuje se korišćenje svima koji planiraju ishranu bez suvišnih masti i kalorija, vegetarijancima posebno, kao i onima koji pate od netolerancije na laktozu. Od njega lako možete spremiti krem sir za vaše špagete, raviole ili druge testenine ili neki kremasti namaz.

Odličan je za dijete, post i skidanje kilograma, jer se može koristiti umesto parmezana i sličnih mlečnih sireva. Jača imunitet, smanjuje nivo holesterola i deluje preventivno protiv raka zahvaljujući sadržaju selena.

Sadrži male količine natrijuma i masti, ne sadrži gluten i bogat je cinkom koji pomaže u zarastanju rana. Jedan od najboljih lekova za simptome kandide, i zbog svog antibakterijskog delovanja primenjuje se kod ešerihije, salmonele i stafilokoka.

Pakovanje 200g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top