Nutritivni kvasac Macrobiotic 200g

570 RSD

Nutritivni Kvasac : Prirodni Izvor Nutrijenata

 

Nutritivni Kvasac: Prirodni Izvor Nutrijenata

Nutritivni kvasac je jedinstven proizvod dobiven uzgojem gljivice Saccharomyces cerevisiae na podlozi od melase. Proces uključuje ispiranje, inaktivaciju, sušenje i mlevenje gljivica u granule, čime se stvara hranljivi dodatak koji je bogat proteinima, esencijalnim mineralima i vitaminima.

Sastav i Nutritivna Vrednost

Nutritivni kvasac je izuzetno bogat proteinima, selenom, cinkom, folnom kiselinom i vitaminima B. Ovi nutrijenti su ključni za održavanje zdravlja i vitalnosti organizma.

 • Vitamini B kompleksa: Sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6 i B9, koji su esencijalni za mentalno zdravlje i funkciju centralnog nervnog sistema. Ovi vitamini su snažni antioksidanti i često se nazivaju „vitamini raspoloženja“ zbog svog pozitivnog uticaja na psihičko stanje.
 • Minerali: Pored vitamina, bogat je magnezijumom, cinkom, bakrom i manganom, što ga čini idealnim dodatkom za poboljšanje opšteg zdravlja.
 • Proteini i Amino Kiseline: Sadrži 18 amino kiselina, što ga čini potpunim izvorom proteina bez prisustva šećera i glutena.

Zdravstvene Prednosti

 1. Podrška Imunitetu: Nutritivni kvasac jača imunitet i pomaže u smanjenju nivoa holesterola. Sadržaj selena doprinosi preventivnom delovanju protiv raka.
 2. Poboljšanje Digestivnog Sistema: Visok sadržaj probiotika poboljšava varenje i pomaže kod obolelih od dijareje. Vitamini B kompleksa regulišu kardiovaskularni, endokrini i digestivni sistem.
 3. Podrška Trudnicama: Bogat folnom kiselinom, preporučuje se trudnicama za prevenciju defekata ploda i podsticanje pravilnog razvoja.
 4. Kozmetički Efekti: Nutritivni kvasac koristi se u kozmetičke svrhe za poboljšanje zdravlja kose, kože, noktiju i lečenje hroničnih akni.

Upotreba u Ishrani

Nutritivni kvasac se koristi kao dodatak jelima za poboljšanje ukusa i nutritivne vrednosti:

 • Supe i Čorbe: Dodajte ga u supe i čorbe za bogatiji ukus.
 • Testenine i Sendviči: Posipajte po testeninama ili dodajte u sendviče za sirasti ukus.
 • Salate i Variva: Obogatite svoje salate i variva ovom hranljivom namirnicom.
 • Veganski Sir: Koristite ga kao zamenu za parmezan u veganskim receptima.

Pogodan za Dijete i Vegane

Nutritivni kvasac je odličan za dijete, post i skidanje kilograma jer ne sadrži suvišne masti i kalorije. Idealna je zamena za mlečne sireve, posebno parmezan, zbog svog bogatog nutritivnog sastava i sirastog ukusa. Takođe, ne sadrži gluten, što ga čini pogodnim za osobe na bezglutenskoj ishrani i one koji pate od netolerancije na laktozu.

Pakovanje 200g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top