Nutritivni kvasac

Nutritivni kvasac dobija se uzgojem jednoćelijskog organizma, gljivice saccharomyces cerevisiae na podlozi od melase. Odličan izvor B vitamina: B1, B2, B3, B5, B6 i B9. Esencijalni za mentalno zdravlje, B vitamini su snažni antioksidanti i često ih nazivaju „vitaminima raspoloženja“.

Važni su i za centralni nervni sistem, a svi vitamini B kompleksa igraju važnu ulogu u razgradnji proteina, ugljenih hidrata i masti. Bogat esencijalnim mineralnom, magnezijumom. Sadrži još i cink, bakar i mangan.  Jača imunitet, smanjuje nivo holesterola i deluje preventivno protiv raka zahvaljujući sadržaju selena.

Sadrži male količine natrijuma i masti, ne sadrži gluten i bogat je cinkom koji pomaže u zarastanju rana.

Jedan od najboljih lekova za simptome kandide. Zbog svog antibakterijskog delovanja primenjuje se  kod ešerihije, salmonele i stafilokoka. Probiotici u kvascu poboljšavaju varenje i imaju pozitivne efekte kod obolelih od dijareje.

Visok sadržaj tiamina u kombinaciji sa drugim B vitaminima pomaže u regulisanju kardiovaskularnog, endokrinog i digestivnog sistema , podiže energiju i održava zdrav metabolizam. Bogat folnom kiselinom pa se preporučuje trudnicama kako bi se izbegli mogući defekti ploda i podstakao njegov pravilan razvoj.

Koristi se i u kozmetičke svrhe, za kosu, kožu, nokte, kao i za lečenje hroničnih akni. Savetuje se svima koji planiraju ishranu bez suvišnih masti i kalorija, vegetarijancima posebno, kao i onima koji pate od netolerancije na laktozu.

Način upotrebe:

Pahuljice kvasca mogu se koristiti na različite načine. Mogu se posipati po salatama, koristiti u kuvanju i pečenju, kao dodatak biljnim sirevima pojačavajući „sirasti“ ukus. Proizvod ne sadrži veštačke boje, arome, aditive, zaslađivače.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top