Organska heljda Biošpajz 200g

250 RSD

 Bez glutena sa visokim sadržajem proteina.

Organska heljda je žitarica bez glutena sa visokim sadržajem proteina.Ona spada u alkalne žitarice tako da njenom konzumacijom se smanjuje kiselost organizma .Heljda takođe sadrži i mikroelemente kao što su cink ,jod , brom ,rutin i vitamini  B grupe .

Nutritivne vrednosti

100 g heljde ima 1435 kJ, odnosno 343 kcal. U istoj ovoj količini heljde nalazi se 71,5 grama ugljenih hidrata, 13,2 grama proteina i samo 3,4 grama masti.

Heljda je odličan izvor proteina

Ne samo zbog same količine proteina koju u sebi sadrži, već i zbog njihove visoke biološke vrednosti. Naime, proteine iz heljde organizam može u velikom procentu da iskoristi, što se objašnjava visokom koncentracijom svih esencijalnih aminokiselina.

Heljda ne sadrži gluten

Za razliku od žitarica, heljda je bez glutena i zbog toga je mogu koristiti čak i oni osetljivi na gluten, kao i oni koji boluju od celijakije.

Heljda sadrži brojne minerale i odličan je izvor mangana, manezijuma i bakra. Takođe, sadrži i gvožće, fosfor, cink i selen. Značajan procenat preporučene dnevne doze ovih minerala možete uneti upravo uz pomoć heljde.

Kada je reč o vitaminima, heljda je dobar izvor pre svega vitamina B kompleksa, posebno vitamina B6, niacina i roboflavina.

Isceljuje sluzokožu tankog creva, poboljšava cirkulaciju i stanje kapilara i krvnih sudova. Vrlo efikasna za lečenje dijareje i hronične dizenterije.

Bioflavonoid koji nalazimo u heljdi ojačava kapilare i krvne sudove, sprečava pojavu hemoroida, smanjuje krvni pritisak i pojačava cirkulaciju u rukama i nogama. Rutin je lekovit i nakon izloženosti X zračenju ili drugim formama radijacije.

Heljda se koristi spolja, za kožu koja je u nekoj vrsti zapaljenja ili u slučaju opekotina. Napraviti oblogu od tostiranog brašna heljde pomešanog sa sirćetom.

Namena:

Sastav :

100% organska heljda

Priprema :

Priprema se vrlo brzo kao pirinač a može se samo preliti ključalom vodom  i ostaviti preko noći.

Organska heljda 200g Biošpajz

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top