Organska heljda Biošpajz 200g

250 RSD

Organska Heljda: Superhrana Bez Glutena

 

Organska Heljda: Superhrana Bez Glutena

Organska heljda žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona je jedna od najstarijih žitarica. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti.  Spada u alkalne žitarice, tako da njenom konzumacijom smanjuje kiselost organizma. Heljda takođe sadrži i mikroelemente kao što su cink, jod, brom, rutin i vitamini B grupe.

Nutritivne Vrednosti

100 g heljde ima 1435 kJ, odnosno 343 kcal. U istoj količini heljde nalazi se 71,5 grama ugljenih hidrata, 13,2 grama proteina i samo 3,4 grama masti.

Odličan Izvor Proteina

Ne samo zbog same količine proteina koju sadrži, već i zbog njihove visoke biološke vrednosti. Naime, proteine iz heljde organizam može u velikom procentu da iskoristi, što se objašnjava visokom koncentracijom svih esencijalnih aminokiselina.

Ne Sadrži Gluten

Za razliku od žitarica, heljda ne sadri i zbog toga je mogu koristiti čak i oni osetljivi na gluten, kao i oni koji boluju od celijakije.

Bogatstvo Mineralima i Vitaminima

Heljda sadrži brojne minerale i odličan je izvor mangana, magnezijuma i bakra. Takođe, sadrži i gvožđe, fosfor, cink i selen. Značajan procenat preporučene dnevne doze ovih minerala možete uneti upravo uz pomoć heljde. Kada je reč o vitaminima, heljda je dobar izvor vitamina B kompleksa, posebno vitamina B6, niacina i riboflavina.

Lekovita Svojstva

  • Isceljuje sluzokožu tankog creva: Poboljšava cirkulaciju i stanje kapilara i krvnih sudova.
  • Lečenje dijareje i hronične dizenterije: Vrlo efikasna za ove probleme.
  • Bioflavonoid rutin: Ojačava kapilare i krvne sudove, sprečava pojavu hemoroida, smanjuje krvni pritisak i pojačava cirkulaciju u rukama i nogama. Rutin je lekovit i nakon izloženosti X zračenju ili drugim formama radijacije.

Spoljna Upotreba

Heljda se koristi spolja za kožu koja je u nekoj vrsti zapaljenja ili u slučaju opekotina. Napravite oblogu od tostiranog brašna heljde pomešanog sa sirćetom.

Namena:

Sastav:

100% heljda iz organskog uzgoja

Priprema:

Priprema se vrlo brzo kao pirinač, a može se samo preliti ključalom vodom i ostaviti preko noći.

Pakovanje 200g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top