Ovseni hrskavi hlepčići sa golicom 200g

375 RSD

Ovseni hrskavi hlepčići sa golicom nude ne samo izuzetan ukus, već i obilje zdravstvenih prednosti koje donosi ovas.

Ovseni hrskavi hlepčići sa golicom 200g

Ovseni hrskavi hlepčići sa golicom nude ne samo izuzetan ukus, već i obilje zdravstvenih prednosti koje donosi ovas. Sastavljeni od ovsenih pahuljica i predstavljaju izvrstan izvor važnih vitamina, minerala, vlakana i antioksidanata, što ih čini idealnim dodatkom vašoj ishrani.

Studije su pokazale da konzumiranje ovsenog hleba može doneti niz koristi po zdravlje. To uključuje podršku gubitku težine, stabilizaciju nivoa šećera u krvi i smanjenje rizika od srčanih bolesti. Evropska Agencija za bezbednost hrane čak je odobrila zdravstvenu izjavu o koristima vlakana ovsa, poznatih kao beta-glukani, u smanjenju nivoa holesterola.

Ovi hlepčići sadrže više proteina i masti u poređenju sa većinom drugih žitarica, što ih čini izuzetno hranljivim izborom. Uz to, bogati su vlaknima, koja su ključna za zdravu probavu i osećaj sitosti.

Ovas celog zrna obiluje antioksidansima i korisnim biljnim jedinjenjima, kao što su avenanthramidi i ferulinska kiselina. Avenanthramidi posebno mogu pomoći u regulaciji krvnog pritiska i smanjenju upalnih procesa u organizmu.

Beta-glukan, koji se nalazi u ovsu, takođe ima izuzetne zdravstvene prednosti. Ovo rastvorljivo vlakno može smanjiti nivoe LDL i ukupnog holesterola, stabilizovati nivo šećera u krvi i podržati rast dobrih bakterija u crevima.

Uz sve ovo, istraživanja su pokazala da ovseni proizvodi mogu pomoći u ublažavanju opstipacije kod starijih osoba, što dodatno potvrđuje njihovu vrednost u održavanju zdravlja probavnog sistema.

Sadrži:

✔ Beta Glucan
✔ Celo zrno
✔ Nizak glikemijski index
✔ Antioxidant
✔ Rastvorljiva vlakna
✔ Visok sadržaj proteina
✔ Zdrave ugljene hidrate

Ne sadrži:

✕ Brašno i ulje
✕ Šećer
✕ Kvasac i sredstva za podizanje
✕ Konzervanse i emulgatore
✕ Veštačke boje i arome

Sastav

ovsene pahuljice, sirovo seme golice i morsku so.

Pakovanje 200g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top