Ovseni hrskavi hlepčići sa golicom 200g

375.00RSD

Ovseni hrskavi hlepčići sa golicom 200g

Ovseni hrskavi hlepčići sa golicom se sastoje od ovsenih pahuljica i sjajan je izvor važnih vitamina, minerala, vlakana i antioksidanata. Studije pokazuju da ovseni hleb ima brojne zdravstvene koristi.

Oni uključuju gubitak težine, niži nivo šećera u krvi i smanjeni rizik od srčanih bolesti. Evropska Agencija za bezbednost hrane je odobrila zdravstvenu izjavu za vlakna ovsa (beta-glukan) koja u količini od 3 g dnevno pomažu u sniženju nivoa holesterola.

Takođe sadrže više proteina i masti u odnosu na većinu žitarica.

100gr ovsenog hlepčića dolazi sa 65 grama ugljenih hidrata, 13.4 grama proteina, 8.3 grama nezasićenih masti i 11.1 grama vlakana, ali samo 375 kalorije.
Ovas celog zrna je bogat antioksidansima i korisnim biljnim jedinjenjima koja se nazivaju polifenoli.

Najistaknutija je jedinstvena grupa antioksidanata nazvana avenanthramidi, koji se gotovo isključivo nalaze u ovsu . Avenanthramidi mogu pomoći snižavanju nivoa krvnog pritiska povećanjem proizvodnje azotnog oksida.

Ovaj molekul gasa pomaže u širenju krvnih sudova i dovodi do boljeg protoka krvi. Pored toga, avenanthramidi imaju anti-inflamatorne i protiv svrab efekte . Ferulinska kiselina se takođe nalazi u velikim količinama u ovsu.

Ovo je još jedan antioksidans. Ovas sadrži velike količine beta-glukana , vrste rastvorljivih vlakana. Beta-glukan se rastvara u vodi i formira gust rastvor sličan gelu u crevima.

Zdravstvene prednosti beta-glukanskih vlakana uključuju:

Smanjeni nivo LDL i ukupnog holesterola

Smanjeni šećer u krvi i odgovor na insulin

Povećani osećaj punoće

Povećani rast dobrih bakterija u probavnom traktu.

Beta-glukan može povećati izlučivanje žuči bogate holesterolom i na taj način smanjiti nivo holesterola u krvi koji cirkuliše. Oksidacija LDL („lošeg“) holesterola, koja nastaje kada LDL reaguje sa slobodnim radikalima, je drugi ključni korak u progresiji srčanih bolesti.

Proizvodi upalu u arterijama, oštećuje tkiva i može povećati rizik od srčanih i moždanih udara. Jedno istraživanje izveštava da antioksidanti u ovsu deluju zajedno sa vitaminom C na sprečavanju LDL oksidacije.

Studije pokazuju da ovas , može pomoći ublažavanju opstipacije kod starijih ljudi . Jedno je ispitivanje pokazalo da se dobrobit poboljšala za 30 starijih pacijenata koji su tokom 12 nedelja konzumirali ovsene pahuljice .

Štaviše, 59% tih pacijenata je uspelo da prestane da koristi laksative posle tromesečne studije, dok je ukupna upotreba laksativa porasla za 8% u kontrolnoj grupi.

Sadrži:

✔ Beta Glucan
✔ Celo zrno
✔ Nizak glikemijski index
✔ Antioxidant
✔ Rastvorljiva vlakna
✔ Visok sadržaj proteina
✔ Zdrave ugljene hidrate

Ne sadrži:

✕ Brašno i ulje
✕ Šećer
✕ Kvasac i sredstva za podizanje
✕ Konzervanse i emulgatore
✕ Veštačke boje i arome

Sastav

Ne sadrži brašno, ulje, šećer, kvasac ni sredstva za podizanje, konzervanse ni emulgatore, veštačke boje ni arome. Sadrži ovsene pahuljice, sirovo seme golice i morsku so.

Pakovanje 200g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top