Ovsene mekinje Fortin 500g

299 RSD

Ovsene mekinje umanjuju rizik od dijabetesa, a istovremeno i rizik od malignih oboljenja povezanih sa hormonskim disbalansom .

Ovsene mekinje Fortin 500g

Ovsene mekinje Fortin umanjuju rizik od dijabetesa, a istovremeno i rizik od malignih oboljenja povezanih sa hormonskim disbalansom (rak dojke, prostate, debelog creva).

Ovas pomaže da se smanji nivo lošeg holesterola u krvi, umanjuju rizik od srčanih oboljenja. Zobene mekinje poboljšavaju probavu i sprečavaju zatvor, ali imaju i brojne druge zdravstvene prednosti.

Snižavanje nivoa lošeg holesterola.

Istraživanja su pokazala da rastvorljiva vlakna koja se nalaze u ovsenim mekinjama utiču na smanjenje nivoa lošeg holesterola. Kada se nađu u crevima, ona se na neki način zakače za holesterol i  na taj način sprečavaju da on bude apsorbovan u krvotok.

Telo na taj način jednostavno izbacuje loš holesterol kroz stolicu. Višak lošeg holesterola nije dobar za zdravlje. On se nagomilava u arterijama u vidu naslaga i sprečava normalan protok krvi.

Krvotok je mreža međusobno povezanih krvnih sudova i srca. Zastoj  u jednom delu, može da dovede do problema u funkcionisanju celog sistema krvotoka, problema sa srcem i  sa visokim krvnim pritiskom.

Smanjenje rizika od pojave dijabetesa.

Zobene mekinje usporavaju varenje ugljenih hidrata pa time smanjuju i brzinu kojim šećer ulazi u krvotok. Telo tako ima više vremena da se izbori sa viškom šećera. Smatra se takođe da one povećavaju osteljivost na insulin, čime direktno utiču na uklanjanje viška šećera iz krvi. Na taj način su važan faktor koji smanjuje rizik od pojave dijabetesa.

Poboljšnje rada imunog sistema.

Beta glukan, koji je deo rastvorljivih vlakana u ovsenim mekinjama, podstiče rad imunog sistema i bori se sa nepoželjnim bakterijama i gljivicama u gastrointestinalnom sistemu. Na taj način one utiču na zdravlje i otpornost organizma u celini.

Smanjuju rizik od pojave raka dojke kod žena .

Istraživanja u Velikoj Britaniji su pokazala da žene koje konzumiraju bar 13g vlakana iz ovsa , smanjuju rizik od pojave raka dojke za 41% , za razliku od onih koje konzumiraju 4g vlakana ili manje.

Deluju protiv zatvora i hemoroida.

Kada mekonje upiju veliku količinu vode, one čine sadržaj debelog creva mekim, što olakšava eliminaciju. Izuzetno su efikasne u dijeti kada želite da omršavite.

Uz pomoć zobenih mekinja lakše je odupreti se gladi.

Ovsene mekinje u stomaku nabubre i apsorbuju vodu, pružajući osećaj sitosti.Pored toga, one apsorbuju i odredjeni procenat hranljivih materija i ne dopuštaju da ih upije tanko crevo.

Na taj način se smanjuje kalorijska vrednost obroka u koji se doda kašika mekinja. To ih čini izuzetno dobrom namirnicom za sve one koji pate od viška kilograma i žele da ih se oslobode bez gladovanja.

Ovsene mekinje mogu da unaprede vaše zdravlje na ove načine, ali i da doprinesu vašem mršavljenju.

Na sličan način od koristi vam može biti i mleveni lan. Višak kilograma nije samo estetski, nego je i zdravstveni problem. To je još jedan razlog više da uvrstite ovas u vašu ishranu.

Upotreba:

Dovoljno je da ujutru potopite 2 supene kašike ovsenih mekinja u toploj ili hladnoj vodi, mleku ili jogurtu, sa suvim voćem i orašastim plodovima ili u slanoj varijanti sa npr. maslinovim uljem (puterom) i tamarijem, pa da vas osećaj sitosti ne napusti tokom celog prepodneva.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija kcal 359

Energija kJ 1503

Masti 8g

Ugljeni hidrati 44g

Šećeri 0g

Vlakna 16g

Proteini 17g

Pakovanje 500g Forttin

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top