Rogač mleveni 250g Biouna

130 RSD

Rogač odlično deluje na digestivni trakt, posebno na enzime. A može se koristiti i kao dodatak za kolače i kremove, za štrudle.

Rogač mleveni 250g

Rogač mleveni je izuzetno prijatne arome i ukusa.Rogač je bogat prirodnim šećerima, mineralima, od kojih najviše ima kalcijuma, alkalan je.

O lekovitosti rogača i zašto je dobro uvesti ga u ishranu? Lekovitost ove biljke toliko je velika da bi zaista trebalo da razmislite o njenoj upotrebi, odnosno dodavanje ove biljke u ishranu jer pruža mnoge zdravstvene prednosti. S obzirom na to da je prirodno bogat vlaknima kao i činjenicu da ne sadrži kofein idealan je za ljude koji pate od visokog krvnog pritiska.

Nizak sadržaj šečera i masti pogoduje ljudima koji pokušavaju da izgube koji kilogram, a obožavaju čokoladu, te je za njih rogač prava stvar jer je rogač najprostije rečeno zdrava čokolada.

Takođe veoma važan ljudima koji zbog kandide, heliko bakterije ili cista ne smeju da unose kofein i šećer.

Naravno, svakome može dobro doći da popije ponekad napitak od rogača umesto kafe ili kakaa jer i jedno i drugo sadrži kofein. Rogač je dobar za zdravlje očiju i kože usled visokog nivoa vitamina A i vitamina B2 koje sadrži.

Dodavanjem u ishranu:

Kao i kakao sadrži polifenole, antioksidanse koji smanjuju rizik od srčanih bolesti. Istraživanja, koja su rađena godinama unazad, pokazala su da utiče na smanjenje visokog lošeg holesterola i da pogoduje ljudima sa visokim krvnim pritiskom.

Ukoliko vas muči dijareja ili imate probleme sa probavom, napitak ili kolač od rogača će vam dobro doći.

Uspešno utiče na suzbijanje toksina i rast bakterija u crevima.

Svakako preporučuje u umerenim količinama, naročito trudnicama jer može dovesti do neželjenog gubitka težine i smanjenja nivoa šećera u krvi.

Namena:

Odlično deluje na digestivni trakt, posebno na enzime, pa samim tim omogućava optimalni sastav crevnih bakterija. Umiruje želudačnu i crevnu sluzokožu, ublažava mučninu i dijareju. Koristi se kao zaslađivač, a može se koristiti i kao dodatak brašnu za kolače i kremove, za štrudle.

Dogodaje se u čajeve, dok brašno služi kao zdrava zamena za čokoladu, od njega se prave pudinzi i poslastice.

Sastav :

100% rogač

Pakovanje 250g Biouna

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top