Shirataki

Shirataki nudle su idealne za one koji žele da održe vitku liniju ili da izgube višak kilograma jer imaju veoma malo kalorija i ugljenih hidrata. Testenine sadrže dosta vode i vlakno glukoman. Imaju veoma malo kalorija i ne sadrže rastvorljiva vlakna.

Širataki nudle se kreću kroz digestivni trakt veoma sporo tako da se duži period oseća sitost.

Glukomanan je prirodno biljno vlakno i spada ona koja se rastvaraju u vodi. Kako ima izuzetno veliku sposobnost da apsorbuje vodu (50 puta više od svoje težine), svrstava se u najmoćnija rastvorljiva biljna vlakna na svetu. Upravo zato se i dosta koristi, jer daje intenzivniji osećaj „punog stomaka“, čak i kada se unese u izuzetno maloj količini.

Ako stavite u čašu vode minimalnu količinu ovog vlakna, celu čašu vode će pretvorti u gel.

Upravo ova sposobnost čini Shirataki nudle toliko popularnim, a samim tim ispunjava ono što je obećano:

pozitivno utiče na mršavljenje. Kako je uloga rastvorljivih vlakana da u tom „gelu“ koji formiraju „pokupe“ i višak masti. Na taj način i uspore apsorbovanje masti & proteina u crevima – ovo je još jedan način na koji utiču na mršavljenje.

Na studijama koje su rađene, dokazali su da glukomanan u kombinaciji s dijetom za mršavljenje, ubrzava efekte dijete – ali usput smanji holesterol i trigliceride.

Količine koje treba unositi dnevno za ove efekte su 1-3 grama. Što je upravo oko 1/2 pakovanja Shiratake nudli ili zrna. Pošto je uobičajena porcija Shirataki nudli oko 115-120gr ona sadrži 1-3gr glukomana i suštinski ne sadrži kalorije niti ugljene hidrate. (na 100g sadrže svega 8 kalorija!)

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top